Bursaspor’u yazan spor yazarlarının işi hiç de kolay değil. Saha dışı, saha içinden daha berbat. Saha içi, saha dışından daha karmaşık. Gördünüz mü? Yazıya nasıl başlanacağı bile belli değil. Eğer Bursaspor’un Düzce Cam Düzcespor ile yaptığı maçı izlemeye biraz geciktiyseniz, örneğin ilk 7-8 dakikayı kaçırdıysanız, maç sonunda da “ne gördüm ben bu maçta” diye sorarsanız, hiçbirşey görmediğinizi anlarsınız. Açıkçası bir cumartesi öğleden sonrasında, sahada mücadele görmek için kendini harcayan taraftar grubunu izledim bol bol. Cefakâr taraftar dışında mücadele eden yoktu stadyumda.

Bursaspor’da mücadele dendiğinde Mustafa Genç gelir zihnime. Fakat 29. Dakikada ceza sahasında ittirilişine kadar Mustafa’yı göremedim. Her maç kendimce çok başarılı bulduğum genç, bu defa çok durgundu. Yine de bir şey denmiyor bu Z kuşağına zira çabuk alınıyorlar.

Yazarken de dikkatli olmalıyız. Eksiklikleri sıralayıvereyim fazla yermeden. Ertuğrul Kurtuluş o koca cüssesiyle çalıma neden yeltenir? Ya da sistem onu çalım atmaya sevk ediyorsa, İsmail Hoca çaresine bakmalı. Anatomik olarak Ertuğrul kardeşimin çalım atması mümkün değil. İsmail Hoca demişken kuş bakışı bizim gördüğümüzü, saha kenarında net görüyor tabi. Üç kişi çıkmalıydı üçü de çıktı: Abdullah, Berat ve Mustafa. Peki girenler daha mı iyi? Maalesef hayır. İşte bu nedenle saha dışının kötülüğü saha içine de yansıyor. Çare yok çünki. Çare yok derken şunu da belirtmeliyim ki oyun mantığında değişen de hiç bir şey yok. Sürekli uzun toplarla Enver’i kaçırmaya çalışmak doğru; ama yeterli değil. Ben hiç yeni bir organizasyon görmedim. “Vay be İsmail Hoca etkisi işte bu!” diyemedik. Bunlar Z kuşağı hocam! Antrenmanları, antrenman dışı saatleri herşeyi gözden geçirmek lazım. En önemli özellikleri, çok çabuk sıkılmaları ve bu nedenle pedogojik formasyon çok önemli.

Son olarak hemen hemen her yazıda söylediğim şey Enver’e çare bulunması ile ilgiliydi. Düzce Cam Düzcespor’lu Eren Karadağ her defasında Enver’in karşısında dağ gibi dimdik duruyordu. Dağı bir defa geçti onda da kaleci Ersin Aydın seti iyi kurmuştu bize geçit vermedi. Böylece evimizde 1 puanla kalakaldık.

Tehlike anındayız, camı kırıp, alarmı çalıştırmalıydık fakat alarm verecek halimiz bile yoktu ılık cumartesi öğleden sonrasında