Kanaatimce Bursasporlu futbolcular iki hafta sonra kimle karşılaşacaklarını bilmiyorlar.

Neden mi? Çünkü kafalarında gelecek sezon hangi takımda oynarım var. Profesyonel sporda bunu son derece normal karşılarım. Peki bu tükenmişlik hâline nasıl gelindi? 3-4 Teknik Direktör değişikliği, iki-üç başkan değişikliği, transfer yapamama, sinirlerine hâkim olamama, şehirde hiç kimsenin Bursaspor’u konuşmaması (Vay bee nereden nereye geldik diyenler hariç!), TFF nezdinde sağlam kamuoyu oluşturamama vs vs. Yerel seçimler yaklaşıyor, lütfen hiçbir belediye başkan adayı Bursaspor’a yaklaşmasın. Özlüce’ye ya da Vakıfköy’e destek için uğramasın zira lig Bursaspor için bitti. Futboldan anlamadığınız ortaya çıkar ve bu size oy kaybettirebilir.

Saha dışında durum böyleyken saha içinde Bursa derbisinde futbolculardaki inanılmaz tükenmişlik sendromunu açıklamak mümkün değil. Üç pas üst üste yapamayan, mücadele gücü zayıf, yaratıcılıktan son derece uzak ve silik futbol, Bursaspor’u saha da değil internette orda burada izlemeye çalışan taraftarların da kümede kalma hayallerini silip atıyordu. Spor yazarı arkadaşım M. A Ekmekçi, 3 puan silme cezasının dışında 6 puan silme cezasının daha yolda olduğunu söyledi.  Hal böyle olunca sahada görmek istediğimiz tek şey mücadeleydi ama onu da görmek nasip olmadı.

Yeni seçilen Başkan Sinan Bür ve ekibine başarılar dilerim. Açıkçası alınacak bir galibiyetle çiçeği burnunda başkana bir buket verilmiş olur diye düşünmüştüm ama sahadaki ilk 20 dakikayı izlediğimizde, hediye değil de çerçeveli enkaz fotoğrafından başka bir şey veremeyeceğimizi anladık. Başkan ve ekibi bence mazbatayı alır almaz kolları sıvayıp bu kaostan nasıl çıkılacağını, neden yönetime geldiklerini, kısa orta ve uzun vade hedeflerini ve bunları nasıl başaracaklarını kamuoyuna anlatıp; önce futbolcuları, sonra tüm taraftarları rahatlatmalılar bence. Seçimli genel kurulda bunlar mutlaka anlatılmıştır. Ancak kamuoyunun da bahsettiklerimi duymaya ve umutlanmaya hakkı var bence.