Ozan İsmail Koç, Bilal Güney, Çağatay Yılmaz, Canberk Yurdakul, Eren Tunalı, Talha Yakın, Ertuğrul Kurtuluş, Mustafa Genç. Bu gençler ne kadar hatalıysa belki son 20 yılda değişen futbol iklimindeki herkes kadar hatalıdırlar. Rakip takımı hafta başından beri yaptığı paylaşımlarla kışkırtan ve ne yazık ki maçla alakası olmayan Amedspor yönetimi kadar hatalıdır. “Nasıl olsa bunlar küme düştü” diye maçları ve Bursaspor’u önemsemeyen hakemler kadar hatalıdır. Haftalardır ne yaptığını bilmeyen acemice davranışlar sergileyen Bursaspor Yönetimi kadar hatalıdır. Uzun lafın kısası genç futbolcularımız saydıklarımdan daha fazla hatalı değillerdir.

Evet takımlarını yalnız bıraktılar, amatörce davrandılar belki ama bunlar 20 yaş çocukları hepsi delikanlı. Uyarmak, konuşmak belki özür diletmek boynumuzun borcu ama sırtımızı dönemeyiz, dönmemeliyiz. Federasyon bir ceza vermiş zaten ve şimdiki yönetimin yapacağı iş tahkime giderek cezaları hafifletmeye çalışmak. Son bir hizmet bu olsun ve hepsini iyi hatırlayalım.

Düşene bir tekme vurmak kolay. Ne yazık ki çağımızın gerçeği kimse mazlumun yanında olmak istemiyor. Herkes güçlünün peşinde. Ama şu unutulmamalıdır ki Bursaspor Türk futboluna bu aralar A takım desteği veremese de yüzlerce çocuğuyla altyapı desteği vermektedir. 19 yaş altı onlarca sporcu Türk futbolunun geleceği durumundadır.

Bu nedenle yemyeşil koca çınarı baltalamak yerine onu rehabilite etmeliyiz. Ona destek olmalıyız. Ağacı kesmek herşeyden kolaydır.