Kritik dönemeçte Bursaspor’un rakipleri atağa kalktı. İnegöl ve Batman takımları lige böyle başlasalar şampiyon olurlardı. Bu durumların gerçekleşmesinde ligin üst tarafının hemen hemen şekillenmesinin de etkisi var. Takımlar play-off maçlarını da düşünerek rölantiye alabiliyor. Bu anlamda Düzce ve Ankaraspor’la maçları olan takımların işi biraz daha zor. İnegölspor örneğin bu hafta Ankaraspor deplasmanında. Ancak sonraki hafta üç puanı garanti zira Tarsus İdman Yurdu ile oynayacaklar. Ankaraspor kendi kuvvetini gösterirse, İnegölspor sadece üç puan daha alarak ligi bitirecek. Batman takımı bu hafta Arnavutköyspor’u yenecektir. Abdullah Ercan hocada form düşüklüğü var. Rakip analizlerini yapmadan sahaya çıkarıyor takımını. Ben Batman’ın şansının yüksek olacağını düşünüyorum. Son maçları ise Şanlıurfaspor ile deplasmanda. Ben bu maça Şanlıurfaspor’un yedek takım ile çıkacağını düşünüyorum. Dolayısıyla Batman Petrolspor 6 puanı toplayıp rakiplerinin puan kaybını bekleyecektir. Nazillispor’un 1 maçı olduğu için finali bu hafta değil son hafta yapacaktır. O maç da ne yazık ki Bursaspor maçı. Ispartaspor’un bu hafta en az 1 puan koparıp son hafta Sivas ile 3 puanı garanti maça çıkacak olması bir avantaj ama Batman’a kaybetmeleri bu iki maçtan sadece 3 puan alabileceğini aklımıza getiriyor. Dolayısıyla küme düşen son takım Ispartaspor olacaktır. Tüm bunlar skor kehaneti. Ancak bu son haftalarda “maç 90 dakikadır”, “top yuvarlaktır”, “maç oynanmadan kazanılmaz” söylemleri pek işlemiyor. Skorlar neredeyse önceden belli.

Bursaspor’un camia olarak yapması gerekenler var. Futbolcular fazla strese girmeden Somaspor maçına çok iyi hazırlanmalı. Bugüne kadar uygulanagelen spor aktivitelerinin (kamp yeri, dinlenme ve antrenman saatleri gibi …) dışına çıkılmalı. Bu, futbolcularda da odaklanma sağlayacaktır. Örneğin 1 gün Uludağ’da neden kamp yapılmasın? Şehirdeki seçim atmosferinden gürültüsünden uzak, stressiz bir yer. Soma maçı herşeye rağmen kaybedilmemelidir. 1 puanın bile önemi büyük. Üç puan zaten ligde bırakıyor. Ama 1 puan almak da çok önemli. Tüm bunlar olmaz, işi son maça bırakırsak Nazilli’deki maç, geçtiğimiz yıl Bandırma’daki maça benzer.

“Olan oldu artık bundan sonra arkadaki maçları tartışmaya gerek yok” diye düşünmek istesem de herkesin 8-9 gol attığı Tarsus takımını yenememiş olmamızı hiç unutamam.