Bursaspor’u yakından takip etmeyenler “Nasıl olur? Bursa liglerden atılmamış mıydı?” sorusunu, TFF’nin fikstür sayfasını inceledikten sonra kendilerine sormaya başlamışlardır. Eğer TFF 2. Lig fikstürüne bir göz atarsanız Bursaspor’un Beyaz Grupta yer aldığını bir güzel şaşarsınız. Lisans meselesi belki bir tür puan silme cezası ile geçiştirilebilir. Beyaz gruptaki ilk maçını 27 Ağustos’ta Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş. ile yapacak olan takımımızı zor günler bekliyor. Takımın ağır abileri ayrıldı ama gençlere kesinlikle güveniyoruz. Yazılmış onlarca edebi eser vazgeçmemenin öneminden bahseder. Onlarca kişisel gelişim uzmanı, başarının anahtarını vazgeçmemek olarak anlatır. Daha bu sabah Yann Martel’in yazdığı Pi’nin yaşamı romanının tiyatroya uyarlandığını okudum. Her türlü olumsuzluğa karşın hayatta kalmanın öneminden bahseden bu romanın filmini Bursaspor’lu genç futbolcular izleyebilir. Benzer şekilde kargo uçağından sağ kurtulan Tom Hanks, ölümü seçmemiş ve yıllar sonra kurtulmuştu. Evet çok zor bir dönemeçteyiz. Hayatta kalmak (yani ligde kalmak, hele de puan silme gelirse zor) Ama geçen sene de öyle değil miydi? Üstelik birbirini tanıyan bir genç ordusu var şimdi teknik kadronun elinde. Gidenlerin görevi neyse, aynı görevler gençlere verilebilir ve gençliğin de verdiği atom enerjisiyle işler kotarılabilir. Hazır atom demişken vizyona yeni giren “Oppenheimer” filminden çıkan mesajdaki gibi dünyaya atom bombasının atılmasıyla başlayan zincirleme reaksiyon, bütün dünyayı etkisine almıştı. Bursaspor Şampiyon olduktan sonra gelişen iflas reaksiyonları, lütfen gençlerimizin oynayacağı futbola yansımasın. Yönetimsel başarısızlıklardan ve basına düşen haberlerden onları uzak tutalım. Kafalarını biraz dağıtmalarına fırsat verelim.

Patlayıcı güç, atom, gençlik deyince aklımıza taraftarlarımız geliyor. Takımına susamış Bursaspor taraftar grubunun da patlayıcı bir güç ile takımı ileri atacağını biliyorum. Onlar da Bursaspor’u özlemle bekliyorlar. Ligler başlar başlamaz hepsini tribünde birlik olmaya davet ediyorum. Proton ve Nötron takımımızdan ayrıldı evet. Ama çekirdek yerli yerinde duruyor. Gençlerden zenginleştireceğimiz yeni proton ve nötron ile ve halihazırda atomu hiç terk etmeyen ve etrafımızda dönüp duran Teksas elektronu ile kabımıza sığamayabiliriz. Yeter ki teknik heyet Oppenheimer gibi çok çalışsın.

Lafı taraftara getirmişken geçen seneden ders alan TFF’nin ilgili kurullarını tebrik edelim. “Biz sizi barıştıramayacağız iyi si mi sizi ayıralım” demişler ve Bursaspor ile Amedspor’u ayrı liglere koymuşlar. Bursaspor’un “hiçbir ligde oynayamayacağı” haberini okur okumaz havalara uçan, sosyal medyada paylaşım üstüne paylaşımlar yapan Amedspor taraftarları da rahat bir nefes almıştır.