Açıkçası maç yazısına başlık bulmakta hiç zorlanmadım. Enver Cenk Şahin bu ligin oyuncusu değil. Bu iyi haber mi kötü haber mi? Eğer yanına birkaç oyuncu daha eklenmezse kötü haber. Bursaspor’u iyi analiz eden bir teknik direktöre rastlanırsa da kötü haber. Enver böyle oynamaya devam ederse Bursaspor maç kaybetmez, bu da iyi haber.

Bursaspor saha ve tabi ki seyirci avantajını alarak başladı maça. Ancak ne 7. dakikadaki elektrik kesintisi ne de Sivas takımının ağırkanlı savunması, uçmaya hazırlanan Bursaspor’u kalkış pistinde engelleyebildi.

Defanstan başlayalım. Furkan Emre’nin 16. dakikadaki akıl almaz hatası, muhtemelen “kademede biri vardır” düşüncesi ile yapılmış bir hata. Sanırım bu hata sebebiyle ikinci yarının başında oyundan alındı diye düşünürken, maç sonu basın toplantısında tahsin Tam’dan öğrenildiğine göre adale sorunu yaşamış. Furkan Emre’yi silip atmak gerçekten hata olurdu. Servis ettiği iki uzun top, ve gole katkısı, bence onu daha iyi anlamamızı sağlar.

Enver’in yanına yazılabilecek diğer isim Mustafa Genç olurdu. Çok koştu ve çok mücadele etti. Devre arasında spor yazarı M. Ali Ekmekçi ile sohbetimizde “ilk yarının en çalışkanı Mustafa Genç idi, 45+3 te kaçırdığı gol olmalıydı” dedim. Kapanışı yapmak ona nasip oldu. Muhtemelen M. Ali Bey en az benim kadar sevinmiştir 6. gole.

Bu lig çok yavaş oynanıyor. Yazının başında da ifade ettiğim gibi rakipler de iyi analiz edilmiyor. Benim ilk haftalardan elde ettiğim izlenimler bunlar. İlerleyen haftalarda Bursaspor ile karşılaşacak takımlar Enver’i öğrenip, değişmeli adam markajı uygularsa, hücumda kısır bir sürece girilir. Başka alternatifler mutlaka yaratılmalı.

İkinci devrenin ortalarında lakayıtlaşan savunmamız, rakibin birkaç pozisyon bulması ile kendine gelir gibi oldu. Bursaspor rakibin de hatalarını iyi değerlendirip, sahneye çıkan usta ayaklarıyla farklı kazanmasını bildi.

Rakipleri hafta hafta iyi analiz ederek, hücum varyasyonlarında çeşitlilik sağlayarak, saha içinde yardımlaşmanın önemini daha iyi anlatarak, Bursaspor daha iyi bir noktaya gelebilir. Skor çok fazla yanıltmasın. Daha dişli rakipler de çıkacak karşımıza. Ayrıca geçtiğimiz haftalar da gösterdi ki kimsenin Bursaspor’a saygılı davranmayacağı açık. Bursaspor kendi saygınlığını haftalar ilerledikçe kendisi sağlayacak ve yerinin burası olmadığını herkese gösterecektir...