Gerçek hayatta hiçbir zaman “saydıcı” olmadım, hep “rağmenci” olmayı tercih ettim. Ancak Pazar akşamı oynanan Bursaspor-Tarsus İdman Yurdu maçında çok fazla kullandım bu sözcüğü. Nedir bu saydıcılık peki?

6. Dakikada Hasan Ayaroğlu topu altıpastan kaleciye nişanlamasaydı.

10. Dakikada hakem Cenk’in itilmesine faul ve penaltı verseydi.

Maçın kırılma anı olan onca pozisyon içinden çekip çıkardığım 80. Dakikada Mustafa Genç’in 25 metre top sürdükten sonra tükenen enerjisiyle çektiği şut kalecide erimeseydi bomboş Enver’e verseydi bu kadar kolay taklaya gelmezdik. 

İlk yarıda kaçan 4-5 net pozisyona rağmen, tek pozisyona karşılık yediğimiz gole rağmen, hakemin kötü yönetimine rağmen, bu kadar çok kaleciye geri pasa rağmen ikinci yarıya golle başladık; başladığımız gibi de galip bitirebilirdik. Ancak o kadar çok basit hata yapıldı ki sanırım beraberliği biraz da kendi kendimize istedik. Yenilen gole dönelim. Abdullah Tezgel, penaltı noktasına doğru korkunç bir yere bıraktı topu ve o kadar iyi değerlendirdi ki bunu rakip takım. Ve maalesef güle oynaya gol geldi.

Gol dakikası da dahil ilk yarıda kaleciye 12 geri pas saydım. Bu kadar çok geri pas yapılacağına geriden pasla nasıl çıkılır, defansa baskı anında neler yapılır bence bunlara antrenmanlarda yoğun ağırlık verilmeli. Defans oyuncularına ayrı bir şekilde kısa pas çalışması yaptırılmalı. Son olarak defanstan çıkışlarda mutlaka yardımlaşma olmalı.

İkinci yarıda Kubilay’ın attığı uzun topu iyi değerlendiren Mustafa Genç’in, Enveri görmesi takdire şayandı. Golden sonra Kubilay’ın kendini tribünlere göstermesiyle ortadan kaybolması bir oldu.  Ağır abilik aşırı agresyon ile olmaz / olmamalı. Takımın en ağır iş yükü sende. Bunu bilip ona göre oynamalısın kardeşim. “Sensiz olmaz” şarkısı benden sana gelsin. 70. Dakikada savurduğu Osmanlı tokadı Tarsus İdman Yurdu 10 numarası Can Taşkıran’a dokunsa ikinci sarıdan kırmızıyı çoktan almıştı. Hırs iyi tabiiki ama kontrolsüz hırs zarar getirir.

Canberk yılın kalecisi ödülünü alabilir. Sebebi Bursaspor defansı olabilir. Adam paylaşımında da sıkıntılar vardı. İki defa yazıyı değiştirdim. “Canberk’ten Hayat Öpücüğü” olacak başlık, “taklaya geldik” e döndü.

Bir ara gözüm taç atışını kullanmaya kenara gelen Mustafa Genç’e ve ona top atan top toplayıcı ufaklığa ilişti. İkisi de seneye Bursaspor’da aynı takımda oynayabilir dedim kendi kendime zira transfer yasağı CAS’tan dönmezse başka çaremiz de yok gibi. 

2000 yılı ve üzeri doğumlu 7 oyuncusunun ilk onbirde olduğu ev sahibi takıma karşı, 2000 yılı ve üzeri doğumlu 1 oyuncusu olan tecrübeli ayaklar uzatmada bizi taklaya getiriverdi.

Ağır abiler çıkınca son dakikalarda elimiz ayağımıza dolaştı ne yazık ki. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor esasen.