Suçlu insan, kabahatini bilen insanın yüzüne bakamaz. Suç işlenecekse çok soğukkanlı olunur. Suçlu insan toplum içerisine çıkmakta zorlanır ya da çıkamaz. Tüm bunlar suçlunun anatomisine ilişkin durum tahlilleri. Muhtemelen psikoloji bilimi onlarcasını türetmiştir / türetmektedir. Emniyet güçleri de çok sık bu psikolojiden yararlanır ve adaleti, düzeni sağlar.

 

Pazar günü Amed Sportif – Bursaspor maçı var. Maç, geçmişten gelen sorunlar nedeniyle kritik. Geçmişi yazmayacağım merak edenler internetten geçmiş problemlerin nedenini araştırabilir.

 

Her iki kanattan da birkaç açıklama yapıldı. Soğukkanlı açıklamalardı bunlar. Maçı izleyemeyeceğimiz deklare edildi. En azından son anda bir değişiklik olmazsa son durum bu. Her iki seyirci grubunun deplasman maçına götürülmesi yasak. Yerel basın dışında Bursa basını maça alınır mı orası da net değil? Sadece Bursaspor yetkililerinin ağızlarından duyacağız maçta olup bitenleri. Kısacası öyle bir ortam hazırlandı ki, hayatında hiç suç işlemeyecek / işlememiş  adamı bile kaşındırır. Nasıl olsa kimse görmeyecek!

 

Umudum, futbolcu kardeşlerimizin yüreğindeki centilmenlikte saklı. Her iki onbir de ekmeğinin peşinde. “Geçmişte olanlar beni ilgilendirmez” diye düşünüp provoke etmeden oynamaları en hayırlısı.

 

Bursaspor’un tek yapması gereken oyunu tutmak olmalı. Normal şartlarda kesinlikle gol bulacağını düşünüyorum. Bu tür gergin maçlarda gözler yıldız futbolcu üzerinde olur. Ona üzerine türlü türlü oyunlar oynanır. Gelecek haftaları, çıkabilecek kartları, maçı soğutmak için ev sahibi avantajını boş geçmeyen hakemi hepsini düşünmek durumunda Bursaspor’un bıyıkları henüz terleyen futbolcuları.

 

Son olarak bu maçta şiddet olaylarının çıkması hâlinde bunun sebebi sadece sahaya atlayan seyirci / seyirciler olmayacaktır. Ortamı yaratanlar da suçlu olacaktır.