Övündüğümüz, Dünya’daki ikonik stadyumların listelendiği sıralamalarda hep ilk 10’da yer alan Timsah Arena’ya TFF tarafından maç oynanamaz raporu geldi. İflas etmiş, eşini hastaneye kaldırmış ve hastaneden dönerken evinin de yandığını gören bir adamın psikolojisinden beter bir psikolojimiz var artık. Şimdi nereden başlayalım?

1)TFF Türkiye – Hırvatistan maçını buraya aldığında sekiz ay önce gelip stadyumu analiz etti yabancı temsilciler. Timsah Arena’da ne zaman oluyor bu? Maça 5 gün kala.

2)Türkiye Hırvatistan maçı sağ salim oynandı. O günden bugüne 8-10 Milli bayram mı yapıldı, 4-5 sirk gösterisi mi vardı ya da 2-3 ay çim örtünün üzerine sunni havuz kurulup yüzmeye falan mı açıldı da çimler harap oldu?

3) Nice gecekondudan bozma stadyumlar var, hepsinin sorunu çözüldü de mi sıra bizimkine geldi?

4)Stadyumu gidip inceleme şansım olmadı ama madem bir sorun var neden gözbebeğimiz ki elimizde başka bir şeyimiz de kalmamışken stadyumla ilgilenilmiyor? 5)Efendim önce borçları kapatmaya çalışıyoruz, tahta açılsın diye uğraşıyoruz, eski yönetimle tribünlerle uğraşıyoruz falan filan…

İdarecilik kokpitteki pilotun işine benzer biraz. Her tuşun ne işe yaradığını bileceksin ve tuşlardan hangisini ne zaman açıp kapayacağını iyi bileceksin. Örneğin inişe geçtiğinde iniş takımlarını açacak tuşa basmayı unuttum ya da tuşun yerini bulamadım deme lüksün yok ki.

Eğer futbolcu kardeşlerim bu son golü de görmezden gelip lige iyi bir başlangıç yapabilirlerse hepsinin alnından öpmek gerekir herhalde.

Bu kadar buhranlı bir dönem yaşanmamıştır diye düşünüyorum. Sıfırı gördük diyenler sıfırın altını tecrübe ettiğimiz şu günlerde avuç içlerini alnına koymuş umutsuzca düşünceye dalmışlardır herhalde.

Tabi bu söylediklerim, içinde şehir sevgisi ve Bursaspor sevgisi olanlar için geçerli. Geriye kalanların bu tür buhranlardan haberi yok. Bir iki konsere gidip, eve de Lig TV bağlattık mı tamamdır. Bursaspor üst lige çıkarsa o zaman tutarız tekrar. Durum bu.    

O halde oynatmaya az kaldı bana bir doktor bulun lütfen.