Bu köşeden sizlere seslenen bendenizin bir romanıdır Memduh Fırtına. “OD Kitap-Yayıncılık” tan çıktı. Romanımın diğer adı da “Geçmişten Gelen Adam.” Adından da anlaşılacağı üzere bilim-kurgu eseri. Ancak içerisinde dram ve polisiye dokuları da var. Bu devirde oturup 55 bin karakterlik bir eser çıkartmak çok kolay değil zira günümüzde çeldiriciler çok fazla. Televizyon, tablet, internet, film platformları var. Şunu kaçırmayayım, şunu da seyredivereyim şu filme de gideyim derken bana 24 saat yetmiyor. 

Ne anlatıyorum bu romanda? Memduh Fırtına 1950’lerde İstanbul’daki bir Tıp Fakültesi’nde teknisyen. O dönemler yeni ameliyat ya da teşhis teçhizatları ülkeye giriyor ve bunların işletim ve onarımında çok fazla teknisyen yok. Bunlardan en ehil olanı kendini bu alanda çok geliştirmiş olan kahramanımız Memduh Fırtına işte. Aşırı inatçı, işkolik, hırslı ve başladığı bir işi bırakmayan bir kişiliğe sahip. 

Eşiyle ve bir kızı ile mutlu bir şekilde yaşarken amansız bir hastalığa yakalanır ve bu hastalık sebebiyle ölmek istememektedir. Dedim ya inatçı ve hırslı bir kişilik. Kriyojeni adında yeni bir tıp teknolojisi, Amerika’da ve eski Sovyetler Birliği’nde gelişmektedir. Çaresiz hastalıklara yakalanmış hastalar, belirli bir ücret karşılığında dondurulmuş tüplerde saklanarak gelecekteki olası tedavi olanaklarından faydalanmak için bekletilirler. Memduh Fırtına tüm karşı çıkmalara rağmen Sovyetler Birliği’ni tercih eder ama tüp içinde 46 yıl kaldıktan sonra Sovyetler Birliği’nin dağılma sürecinde maaşlarını alamayan mühendisler tarafından açılan tüplerden 46 yıl sonra uyanan Memduh Fırtına uluslararası bir krize yol açmak üzeredir. 46 yılda çok şey değişmiş ama Memduh’un insancıllığı değişmemiştir. Ailesini bulmak için hem Rus ajanları hem de Amerika ve Rusya arasında krize yol açmamak için uğraş veren Türk Dış İşleri çalışanlarını atlatmak zorundadır.

İçerisinde 4-5 macera barındıran ve bir film izliyor gibi çabucak okuyup bitirebileceğiniz bir roman. Siz de daha önce anlatılmamış bir macera romanı okumak isterseniz https://odkitap.com/urun/gecmisten-gelen-adam-memduh-firtina-serkan-gurluk/ adresinden edinmeniz mümkün. 

Eğer okuyup görüş bildirmek isterseniz de sizi [email protected] adresinde bekliyor olacağım.