Bursaspor ile Somaspor arasında oynanan maçta büyük bir klasman farkı vardı. Bunu teknik anlamda görebiliyorsunuz. Mantalite anlamında ve kondisyon anlamında da görebiliyorsunuz. Birinci ikinci üçüncü bölgelerde kanatlarda kısacası her bölgede oynayan Somaspor lu oyuncular Bursaspor lu oyunculardan teknik, mantalite ve kondisyon açısından daha iyiydi. Üstüne üstlük bir de transfermarkt değerine göre yüksek değerli bir takım ile oynuyor iseniz ve bahsettiğim üç değişkende de kötüyseniz ister evinizde ister deplasmanda oynayın fark etmez, yenilirsiniz. Enver Cenk Şahin teknik üstünlüğü biraz kırmak istedi. Bunu bir sağa bir sola geçmesinden rahatça anlayabiliyoruz. Somaspor’un silinen üç puan eksiğini de eklerseniz kabına sığmayan bir takım ile karşılaştığımızı da anlayabilirsiniz. Bir de skor avantajını ele geçirmiş bir takımın daha başka goller araması da bu ligde pek rastlamadığımız bir olaydı ve bir tür ders niteliğindeydi.

Şimdi biraz da final maçı için çıkarımlar yapalım. Eğer Nazillispor bir Somaspor değil ise başa baş oynayacağın futbol fark yaratır. Ancak bu final öyle bir final olacak ki başka maçları da dikkate almanız gerekecek. Nazillispor ile Ispartaspor’ un ikili averaj hesabında Isparta üstün olan taraf. Genel averajda da 5 gollük fark var. Isparta her hâlükârda Sivas’ı gole boğacaktır. Ben 8-0 gibi bir skor bekliyorum. Dolayısıyla bu 5 gollük fark ilk yarıda bile kapanıverir. Eee bundan bize ne? Buradan bizim Nazilli’den misafirperverlik beklemememiz gerektiği sonucu çıkıyor. Mutlak galip gelinmesi gerekiyor. Her iki takıma da beraberlik yetmiyor. Nazilli’nin de stresli olabileceğini düşünürsek bir Somaspor maçı gibi asla olmayacak diye düşünüyorum.

Teknik ekipten tek istediğim Nazillispor’un son beş maçı ve Bursaspor ile oynanan maç tekrar takrar izletilsin. Futbolcular kadar teknik heyetin de çalışması gereken bir maç. Bu maçta gol atılamıyorsa uzun süre berabere gitmeli. Defans oyuncularının çok iyi motive edilmesi gerekiyor. Ben Nazillispor’un üzerimize geldiği anlarda bizim ileri uçtaki Bermuda Şeytan Üçgeni’ni unutabileceğini düşünüyorum. Bursaspor büyük maçlar kazandı. İyi konsantre olursa yine yapacaktır. Örneğin deplasmanda oynanan bir Erokspor maçı var.

Futbolcu kardeşlerime biraz da espri yaparak şunları söylemek isterim: Somaspor’u hard diskten hemen silin. Yani sizin bilgisayar dilinizle “remove” tuşuna basıp çöp kutusuna gönderin. Sonra oradan da silin. Şimdi de Nazillispor klasörü açın ve belirttiğim maçları bu klasöre kaydedip izleyin. Kendi bölgenizde karşınıza çıkan oyuncuları bir güzel çözün. Emin olun sosyal medyada bu maç caps olacak. Maçı kafanızda simülasyonlarla oynayın. 2000 li yıllarda doğmuş bir genç olarak tüm sezon A takımda oynama şansınız oldu. Bu öylesine büyük bir tecrübe demektir ki eğer takım kümede kalırsa her birinizin transfer değeri 5-10 milyon Euro “artı” yazacaktır. Dikkat ederseniz “5-10 Milyon değerine ulaşırsınız” demiyorum “5-10 milyon üstüne koyarsınız” diyorum. Bu hem sizin geleceğiniz hem Bursaspor un menfaatleri için çok önemli bir maç. Sonrası karnaval zaten.