Kestane lezzetli olduğu kadar çok da faydalı olan bir yiyecek. Kışın soğuk günlerde severek yediğimiz kestanenin lezzetinin yanı sıra birçok faydasının olması da kestane yemek için sebeplerden bir diğeri. Kestanenin hafıza eksikliğinde oldukça faydası vardır.

Omega 3 ve Omega 6 yağlarını bulunduran kestane, öğrenme ve hafıza üzerinde, hatta Alzheimer hastalığında da önemli bir etkene sahip. Hafıza konusunda güçlük çekenlere kışın bolca kestane yemesini öneriyoruz! :) Kestane, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum ve özellikle potasyum mineralleri ile B1, B2 ve C vitaminlerini içeriyor.

Kestanenin potasyum bakımından oldukça zengin olması potasyum eksikliği olanlarda iyi bir potasyum tamamlayıcısı olabilir. 100 gram kestanede 500 mg potasyum bulunması oldukça yüksek bir oran bizce. Kestanenin aynı zamanda tok tutma özelliği de vardır.

Yani kalori hesabı yapanlara, yediklerine dikkat etmeye çalışanlara kışın güzel bir atıştırmalık olarak kestane yenebilir. Fakat tok tutma özelliği var diye de fazla abartmamamız gerek, çünkü çok fazla yendiğinde de kolay kilo aldıran bir yiyecek.

Kış akşamlarının vazgeçilmez atıştırmalığı olan kestane, tatlılarda pilavlarda ve yemeklerde lezzet verici olarak kullanılabildiği gibi, pişirilerek tek başına da tüketilebilir.

Bursa semt pazarlarında yerini alan kestane bu yıl fiyatı ile de dikkat çekiyor. Kim bilir belki bir mucize olur ve fiyatı düşer...