Kereviz, maydanozgiller familyasına ait, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir sebzedir. Eski Mısır, antik Yunan ve geleneksel Çin tıbbında da hastalıklara karşı kullanılmış faydalı bir besindir. Kereviz, A,C,D,E,K, folat (folik asit), piridoksin (B6), potasyum ve pantotenik asit (B5) gibi B grubu vitaminlerini içermektedir.  Kereviz ayrıca potasyum, sodyum, kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi mineraller bakımından da zengin bir besindir.  Kerevizin tohumları baharat olarak da kullanılmaktadır.

Kerevizin su oranı yüksektir ve neredeyse hiç yağ içermez. Az karbonhidrat ve nispeten yüksek miktarda lif bulundurmaktadır. Alkali bir sebze olan kereviz vücudun pH oranını korumasına da yardımcı olmaktadır.

Kereviz kalp ve damar sağlığına katkı sağlamaktadır. Kereviz antioksidan ve özellikleriyle damarlar üzerinde koruyucu etkiye sahiptir. Uzmanlara göre Kereviz, damarların düz kasları üzerinde rahatlatıcı bir etki yapar. 

Kereviz bağışıklık sistemini güçlendirir ve iltihabı önler. Kereviz zengin bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidan vitaminlere (örneğin C vitamini ve beta-karoten) ek olarak kereviz, önemli miktarda polifenol de içermektedir. Bunlar güçlü antioksidan etkilere sahip ikincil bitki maddeleridir. Bu özelliklerle kereviz, bağışıklık sistemi için faydalıdır ve iltihap karşıtı bir besindir. Soğuk algınlığı durumunda, Zencefil gibi kereviz de soğuk algınlığına karşı kullanılabilir.

Her gün başka isimlerle karşımıza çıkan virüsler ile savaşmanın en kolay ve ucuz yöntemi semt pazarlarında sizleri bekliyor.