Bursa’nın önemli bir mutfağı olduğunu dilimiz döndüğünce yazmaya çalışıyoruz. Sadece bu şehre özgü bir sürü lezzet, yerli ve yabancı turistler tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Hatta döndükleri şehir veya ülkelerden de olağanüstü dönüşlerle ‘gastronomi turizm’i ivme kazanıyor.
Bu yıl festivalle taçlanan organizasyon henüz bir bebek, emekledikten sonra çok daha iyi yerlere mutlaka gelecek.
Ancak lezzet sadece Bursa’yla sınırlı değil. İlçelerimiz de en az merkez kadar büyük bir ürün ağına sahip. Bu sayede de aslında tanınırlık noktasında da büyük bir popülerlik elde ediliyor.
Son dönemde en çok gastronomik atılım gerçekleştirilen ilçemiz ise İnegöl… Köftesiyle dillere destan olan İnegöl, kendine özgü mutfağı tanıtma noktasında son derece kararlı.
Ve İnegöl, ilk kez kendi sınırlarını mobilyanın ardından mutfağı için aştı.
Dünyaca ünlü şefleri ve gastronomi meraklıları 6’ncı defa İstanbul’da düzenlenen ‘Gastromasa’da’ buluştu.
Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gastromasa Gastronomi Fuarı'nda İnegöl Belediyesi de imzasını attı ve ‘Gastro İnegöl’ standı ile yer aldı.
‘Gastro İnegöl’ standında ilçenin tüm lezzetleri konuklara tanıtıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Bursa lezzetlerini bir arada topladığı alanda stantta İnegöl köftesi, Cerrah Kuru Fasulyesi, İnegöl çıbrıkası, Kulaca salçası, Kurşunlu yediveren çilek reçelini sergilerken, şefler ise İnegöl'ün lezzetli tariflerini meraklılarına tek tek anlatıldı.
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ilçenin asırlık lezzetlerini bir araya topladıklarını söylerken, yerli ve yabancı turistlere kapılarını açtıklarını aktardı.
Birbirinden farklı kültürlerin bir arada harmanlaştığı güzel şehir İnegöl’de ilçenin lezzetlerini sunmak için "Gastro İnegöl" markasını oluşturduklarını aktaran Taban, “ Fuarlarda şeflerimiz tüm dünyaya lezzetlerimizi tanıtıyor. Hem şehrimizin hem de lezzetlerimizin tanıtımı için bu fuarlar önemli” dedi.
Bu gayretler dilerim diğer ilçelerimize de ilham olur…
Bu şehrin lezzeti başka, herkesi bekliyoruz!