Dünyanın en masum insanları Çocuklar ve Kadınlardır. Korunmaya muhtaç, fizik anatomisi bakımından erkeklere göre daha güçsüz, ruh bakımından da hassas, duyarlı, alıngan ve her şeyi içinde biriktiren, saklayan, sevmek ve sevilmek için yaratılmış en güzel canlıdır Kadınlarımız.

 “Evin direğidir baba” denir ama direği evde tutan da Kadındır. Sen ona bir adım atarsan o sana iki adım atar. Kendisine verdiğinin karşılığını çifte alırsın yaradılış mizaçları gereği. Her yıl sözde kutlanan günleri vardır. O özel günlerde kadınlarımızın değerini kıymetini anlatan güzel sözler söylenir, lakin uygulamaya gelince söylenen bu sözler sadece anlatılanlarda kalır. 5 Aralık 1934 yılında sevgili Atamızın sayesinde kadın olarak bir takım haklara sahip olduk.

Bize bu dünyada önce Yaradan özel haklar verdi. - " Kız çocuğunu en iyi şekilde bakıp büyüten yetiştiren evlendiren aile Cenneti kazanır ", - " Cennet anaların ayakları altındadır " , - " Bir kadını ağlatan erkeğe melekler attığı her adımında o erkeğe lanet yağdırır "... Örnekleri çoğaltılabilir.

Rabbimizin kadına verdiği değeri ve önemi bilen Mustafa Kemal Atatürk de önce 1924 'te kızlarımıza ilkokul, ortaokul ve yüksekokul öğreniminin kapılarını açmış, kadınların Belediye seçimlerinde Seçme ve Aday olma hakkını 3 Nisan 1930 ' da Belediye Kanununu, Köy Muhtar ve Heyetlerine Seçilme hakkını 26 Ekim 1933 te tanımıştır.

Atatürk’e göre  - " Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Kadın Haklarının gündemindeki asıl konu; gelecek için kadınlarımızın ekonomik,  sosyal ve siyasal hayattaki konumunu, onlara yönelik zihniyeti sorgulamak ve bu konuda neler yapıldı? neler yapılmalı? Konularını ele alarak yeni görüşler, fikirler yürütülmelidir. Aciz olan, yaşlı ve bakıma muhtaç olan kadınlarımızın daha iyi şartlarda bakımı ele alınmalı. İşsiz ve çalışmak isteyen Kadınlarımıza ayrıcalık yapılmalı,  bütün kadınları kendi ailemiz gibi görüp korumalı, gözetmeli, kötü şartlar altında olduklarına tanık olduğumuzda el birliği ile sahip çıkmalı; bize bu dünyayı Cennet kılan kadınlarımıza, bizde bu dünyayı Cennet gibi onlara yaşatmayı ilke edinmeli, bu yönde bilinçlendirilmeliyiz.

Unutmayalım ki; bütün kadınlarımız bu dünyada erkeklere ‘Allah’ın Emaneti’ olarak gönderilmişlerdir. Eşimiz, annemiz, kızımız, kardeşimiz, arkadaşımız, tanıdık veya tanımadık hangi kadın sıfatlarda olursalar olsunlar, her zaman korunup gözetilmeli, emanete sahip çıkılmalı. Saygılar