28.04.2022 tarihli A-Gazete yazımda Arda ile Ali Akman’ı karşılaştırmıştım. Yazıyı okuduğumda gördüm ki Arda’nın yükselişte, Ali Akman’ın ise düşüşte olduğunu yazmışım. Açık söyleyeyim, Ali’nin düşeceği yerin menzilini ben tahmin edememişim.  

Herkesin bir hayali var. Ev hanımından, sokaktaki seyyar satıcıya, iş adamından, evlenmek isteyen genç kıza, devlet başkanından sporcuya kadar herkesin bir hayali var evet. Bizleri ayakta tutan şeyin de hayallerimiz olduğunu düşünüyorum. Arda’nın da muhtemelen bir hayali vardı ve gerçek oldu.  Hatta ben bir adım daha ileriye gideyim ve Arda’nın kariyer yolunda hayalini modifiye ettiğini de düşünüyorum.

Benim de hayalim futbolcu olmaktı. Arda’nın Fenerbahçe’ye geldiği yaşlarda, mahallemizde askeriyenin terk ettiği tozlu top sahasındaydım.  Antrenman arkadaşlarım Sarı Kemal, Yoğurtçunun oğlu Özgür, Tıknaz İsmail, Buldozer Soner vs… Film kahramanı gibi olan bu isimler yerine Arda’nın antrenman arkadaşlarına sahip olmayı ne kadar isterdim bilemezsiniz. Düşünsenize Courtois’e (Kurtua) şut antrenmanı yaptırıyorsunuz.  Vini Jr’dan viniturn’ün inceliklerini öğreniyorsunuz; Alaba, Modric ve Rudiger ile ortada sıçan oynuyorsunuz. Nereden bakarsanız inanılmaz bir şey. Ben belki futbolcu olamadım ama bir gencin hayalinin tam olarak gerçekleşmesini heyecanla takip ediyorum. Bundan da büyük zevk alıyorum. Heyecanımın %50’si kıskançlık %50’si ise yazıyı gazeteye hazırladığım sıralarda Real Madrid’in Arda’ya büyük bir şölenle imza töreni düzenleyecek olması. Real Madrid’in sosyal medya hesaplarında da sürekli Arda reklamı dönüyor.

Arda’nın ilk hayali Fenerbahçe idi ve şimdi onu modifiye ederek Real Madrid’e imza atıyor. Serbest kalma bedeli ise irili ufaklı 6-7 Afrika ülkesinin Gayri Safi Milli Hasılası kadar. Dünyanın en yetenekli futbolcusu olma hayalinize Real Madrid 1 Milyar Euro değer biçmiş. Demek oluyor ki hayalinizi değerli bulanlar mutlaka olacaktır.    

Tabi herkes böylesine önemli bir hayali gerçekleştiremiyor. Hayatta pek çok şeyin aynı anda olması gerekiyor.  Arda bir ok gibi İstanbul’dan yola çıktı. Bu öyle bir an ki Arda, Arda’nın yayı ve hedefi kâinatta aynı noktada buluştu. Kalbinin temizliği de ona yardım etti. Bize de başarılar dilemek ve oynayacağı maçları sabırsızlıkla beklemek kalıyor.