Mücadele ettiğin sürece her zaman kazanamasan da kaybetmezsin. Bu hep böyle olmuştur. Üç maçta toplanan dört puan ile aşımızı olduk ve umutlandık zira iki maçta altı puan toplayan Ankaraspor bana göre %60 favori idi. Ama Bursaspor’lu genç futbolcuların mücadelesi kazanmaya yetti.

İlk 5-6 maç görülmeden bir şey söylemek zor ancak geçtiğimiz yıldan farklı olarak yeni isimler var. Bunlardan biri defanstaki Yiğit Fidan. Defansta oldukça güven verdiğini söyleyebilirim. Daha yirminci dakikada çizgiden çıkardığı top usta işi idi. Ancak geçen sezondan birkaç harika uzun topunu gözlemlediğim Furkan Emre’nin form durumunu yükseltmesini yine de bekliyorum. Eğer form durumu yükselirse buradaki rekabet işe yarayabilir. Yusuf Sertkaya ise soyadı gibi oldukça sert bir kaya parçası. Dörtlü savunmanın önünde oynayan bu çocuk bence yeni Kubilay olur. Üzülerek Mustafa Genç’te hiçbir ilerleme hiçbir kuvvetlenme olmadığını gördüm.

Kazanırken eleştirmek tepki alır ama doğruya doğru. Yaratıcı eksikliği çok fazla hissediliyor. Yeni teknik direktör gelirse yapacağı ilk iş bir yaratıcı oyuncu yaratmak olacaktır. Bu noktada eldeki kadrodan en iyi seçim Çağatay Yılmaz olur. Gol atmasına rağmen sola uca yakın değil de merkezde olmalı ve eğer biraz bu çocuğun üzerine düşülürse Enver Cenk Şahin’i aratmaz. Hemen uyarayım 50. Dakikada Berat ile karşılıklı ekstra pas çılgınlığı Bursaspor’u golden etti. Bu dakikanın kayıtları izlenmeli ve biraz daha tecrübeli davranılmalı.

Atılan ilk golden sonra “Yönetim İstifa” sesleri “biz sizi hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” mesajıydı biraz da. O halde yönetim ile Teksas taraftar grubunun arasının düzelmeyeceğini kabaca tahmin edebiliriz. Bursaspor’a zarar vermemesi için her iki taraf da suskunluğa bürünmeli. Kazan-kazan prensibi burada oldukça önem kazanır. En azından maç esnasında olmamalı. Düşünsenize futbolcusunuz ve yönetime temelde bağlısınız ve yönetimi hiç de sevmeyen taraftar grubu sizi maç sonu tribüne çağırıyor ne yapmalısınız? Tribüne gitmeseniz cefakârlar kızabilir, tribüne gitseniz yönetim mırın kırın eder. Futbolcu olmak da zor.

Nazillispor bir sonraki rakibimiz. Zirveye oynayacak takımlarla ligin başında oynamak bir avantajdır zira yazın fazla yükleme yapıldığından lige henüz hazır olmayabilirler. Ancak Nazillispor lige güçlü bir giriş yaparak üç maçta dokuz puan topladı. Ben Ankaraspor karşısında oynayan Bursaspor’da bir teknik direktör zekâsı görmedim. Zaten esame listesinde de teknik direktör kısmı boş bırakılmıştı. Ali Tandoğan sesleri yükseliyor eğer hafta içi kesinleşirse futbolculara güven geleceğini ve Nazilli’ye daha güçlü gideceğimizi düşünüyorum.