Bursaspor özellikle son iki maçta topladığı 6 puan ile kendine geldi desek yalan olmaz. Ancak oyun olarak kendine geldi mi diye sorarsanız kesinlikle “Hayır” derim. İçerde galip gelinen Adıyaman maçı ve deplasmanda alınan Serikspor galibiyetlerinde çok eksik yönlerimiz oldu. Bunları önceki yazılarda belirttim. Özellikle Serikspor maçında gole kadar çok sıkıntılı anlar yaşandığı biliniyor.

Tüm hatlardaki sorunların üzerini galibiyetler örtmesin. Bu haftasonu rakip Kırşehirspor ve rakip son sırada. Rehavetle başlanırsa üzüntüyle biter görüşündeyim. Zor durumlara düştüğümüz Altınordu’yu yenebilmiş bir takım. Son sırada oluşları aldatıcı olmasın. Futbolda mücadele ruhun eksikse işler değişir.

İlk onbir oynayan futbolculardan yarısı vasata ulaştı bence lakin yedek ya da sakatlıktan dönenler de bir hareket göremiyoruz. İlk on biri zorlayacak olanlarla da ilgilenilmeli diye düşünüyorum. 

 Bu haftayla beraber toplamda ardışık 3 hafta boyunca dişimize göre rakipler geliyor. Sonrasında ne yazık ki hem futbolcu değeri hem de oyun olarak ligin üst seviye takımlarıyla maç yapılacak. Bana göre bu üç maçtan 6 ya da 7 puan çıkarmamız halinde ilk yarı sonunu iyi bir yerde bitirebiliriz. BU üç maçta yaşanabilecek kayıplar bizi yeniden korkulu rüya görmeye itebilir.

Transfer tahtası mevzusu çok tartışılıyor ancak ben geçen sene sürekli ilk on bir oynayan genç Bursaspor’un haftalar ilerledikçe üzerine koyarak gelmesi durumunda tahtaya ihtiyaç olmayacağını düşünüyorum.

Sahadaki taş gibi sağlam futbolcuların Bursaspor gibi oynadığında kesinlikle başarının geleceğini söylemek istiyorum.