Bursasporlu gençlerin elde ettiği üç puan, başka türlü anlatılamazdı herhalde. “Buraya üç puan için geldik” dercesine maşa başlayan Bursasporlu gençlerin formalarının da petrol rengi olması, herhalde büyük bir tesadüftü.  Öncelikle çok fazla şaşırmadığımı belirtmek isterim. Geçtiğimiz haftaki maçı izlemeyip, skora göre yorum yapanlar, bu maçta yanıldıklarını anlamış olmalılar. Devre arasını iyi değerlendirmiş; iyi çalışmış bir Bursaspor karşılamıştı bizi geçtiğimiz hafta. Batman Petrolspor karşısında da bunu devam ettiren futbolcularımızı oldukça hırslı gördüğümü belirtmek isterim.

Son maç yazımda, ikinci devre 6-8 puan kazanmış olarak Amed karşısına çıkarsak, o maçı 30 bin taraftar izler diye dilekte bulunmuştum. Bu dileğimin takipçisiyim ve hâlen umudum var. Elde edilen dört puanın anlamlı olabilmesi için Çorum ve Sivas maçlarını da puanlarla kapatmamız gerekiyor. Aynı hırsla, rehavete kapılmadan ve tam konsantre olmuş bir şekilde verilecek mücadelelerde, Bursasporlu genç ayakları avantajlı görüyorum.

Hasan Sabri Karaca’nın oyundan çıkışına üzüldük. Ön çapraz bağ sakatlığından yeni kurtulmuş olan Karaca’nın durumu endişe verici değildir diye ümit ediyorum zira hücum bölgesine zenginlik getirmiş ve attığı golle de kendini bulmuştu. Mustafa Genç, ilk devrenin ilk maçlarına iyi başlamış sonlarına doğru ise düşüş yaşamıştı. İkinci devreye de olumlu başladı ve bu hafta akıl dolu da bir gol attı. Takımın ağır abilerinin de durumları ortalamanın üzerinde. Sezon başından beri defans ta kendini geliştirdi. Kapanmayı, kademeyi ve uzun pasları olumlu şekilde yapmayı pekiştirdi. Ben tahta açılmamasını hayra yoruyorum. Bana göre mevcutlar, her hafta üzerine koyarak ilerlerse, her hafta ilk 11 şansı bulan gençlerin geleceklerinin parlak olduğunu düşünüyorum. Düşünsenize 2000 yılından önce doğmuş kaç futbolcu her hafta direk oynayabiliyor liglerimizde? Hakikaten geleceğe müthiş bir yatırım demek bu.

Rakiplere baktığımızda, Tarsus İdman Yurdu’nun sorunlar yaşadığını duyuyoruz. Nazilli, Batman ve Menemen takımları da dişimize göre. Üstelik bizden 1 maç fazlaları olan takımlar bunlar. Açıkçası her maç final. Tek korkum önümüzdeki maç tribünleri dolduracak seyircinin, şartların kötü gitmesi durumunda gösterebileceği reaksiyon. Bu reaksiyon bize sonraki maçın seyircisiz oynanmasını durumunu yaratabilir ve bu da Amed maçına en büyük desteğinden yoksun kalarak sahaya çıkmak demektir.  

Zaman, Batman’da bulduğumuz petrolü işlemenin zamanıdır. Önümüzdeki iki maç bunu sağlayacak maçlar.