İkinci Lig’de devre arası artık sona erdi. Bursaspor biraz daha avantajlıydı ve tatilini fikstür gereği 1 hafta uzattı. Antrenman sahasından gelen bilgiler, devre arasının iyi değerlendirildiği yönündeydi. Bunun yansımalarını bu haftadan itibaren görmeyi umut ediyorum.

İlk maçını Afyonspor ile yapacak olan timsahlar, karşılarında keyifsiz ve hedefsiz bir takım bulacak. Ligin zirvesi hemen hemen şekillendi. Alttaki takımlar, ilk iki ile maçlarını tamamlayıp, mağlup olduktan sonra mecburi hizmetlerini tamamlamış oluyorlar. Ligin aşağısı da hemen hemen belirlenmek üzere. O nedenle küme düşecek son 1 ya da son 2 takım aranıyor. Bursaspor’da cenderenin tam ortasında. Amed maçına kadar (12 Şubat) dört maçtan 8-10 puan arasında puan çıkarılabilir düşüncesindeyim. Çorumspor maçını saymazsak hepsi dişimize göre rakipler. Amed maçını ise şimdiden kestirmek güç. O maça kadar belirttiğim puanlar toplanırsa, Amed maçını 30 bin kişi önünde oynayabilir Bursaspor. Amed engeli ancak bu şekilde geçilebilir. Aksi halde, yani Amed maçına gelene kadar bol puan kayıpları yaşanırsa bu maç timsah için azap olur. Seyirci cezalı duruma düşer. Amed maçından sonra da ligin dibine demir atılmış olur. 

Kısacası azap yolunun şenliğe çevrilip çevrilmeyeceğini; futbolcuların devre arasında iyi çalışıp çalışmadığını çok yakında öğreneceğiz. Ben İsmail Ertekin hocanın bu noktada eksiksiz bir iş çıkartmış olacağını düşünüyorum.

Bu ligde Bursaspor ile ilgili hayaller ne yazık ki malum durumlardan dolayı gerçekleşemiyor. Ama en azından temennimizin bu yönde olduğunu belirtip, ikinci devrenin kayıpsız, sakatlıksız ve Bursaspor için hayırlara vesile olacak şekilde geçmesini dileyelim.