90+10 da gelen kümede kalışımıza sevinelim mi üzülelim mi? Evet, Bursaspor, ikinci ligde oynanacak tüm dakikaları oynadı hatta sezonu en geç kapatan iki takımdan biri de oldu. Nazilli’ye giden 200 kişinin yüzü güldü hepsine çok teşekkürler. Sevinelim ama bazı gerçekleri de anlayalım. Öncelikli olarak üç teknik adama da teşekkürler. İyi kötü maçlar oynadılar hepsinin de katkısı vardır. Ama bir yapılanma ihtiyacı açık.

Bu çocuklar Bursaspor ile devam edecekse çok iyi bir yaz dönemi geçirilmeli. Teknik Direktör konusunda Özer kardeşimize teşekkür edilmeli ve çocukları kucaklayacak bir teknik direktör bulunmalı. Ben Ege bölgesi antrenör yapılanmasını çok beğeniyorum. Sakın bana Bursa bölgesi antrenörleri darılmasın; değişim yaşamak, farklı futbol iklimlerinden bilgi transfer etmek, profesyonelce yaklaşmak önemli şeyler. Hafızalarımızda çok yeni bir Somaspor örneği var. O takımda da bizdeki kadar olmasa da 2000 ve sonrası doğumlu genç futbolcu vardı. Öylesine olumlu futbol oynadılar ki etkilenmemek elde değil.

O bölgede Altınordu, İzmirspor, Göztepe, Karşıyaka, Altay gibi takımların oluşturduğu bir İzmir futbol kimliği, Manisa’daki Spor Akademisi’nin yarattığı bir rüzgâr var.  Bu seneye kadar neden şampiyon çıkmadı peki derseniz bunun finans ve ekonomiyle de alakası olduğunu söyleyebilirim. Eğer bir üst ligde süper ligi kovalayacak bir takım isterseniz de İstanbul ekolünden bir yapılanma yaratalım derdim. Uzun lafın kısası bir yapılanma şart.

Komşumuz Eskişehirspor’un amatöre düşüşünü düşününce kendi adımıza seviniyoruz. Hele bir de tabiri caizse çoluk çocukla ligde kaldığımızı aklımıza getirdiğimizde daha da seviniyoruz.  Genç futbolcularımızın bu yaz tatilini çok iyi değerlendirmeleri, kendilerine çok iyi bakmaları gerekiyor. Sezon içinde öne çıkanlar da oldu kaybolanlar da. Kaybolanların neden kaybolduklarını önce kendilerine sormaları gerekir. Sonra da dönüp altyapı antrenörleri ile bir görüşme yapabilirler. Birbirlerini ezbere bilen bir takım göreceğiz seneye ve hepsi birer yaş büyümüş olacak. Bu taze vücutları iyi bir beyinle antrene edebilirsek ben başarının geleceği görüşündeyim.