Tarih yeniden yazıldı 6 Şubat’ta Türkiye’de… Hiçbirimiz artık eski bizler değiliz. Kahramanmaraş’ta saat 04.17’de 7.6’lık bir deprem gerçekleşti. Çığlıklar gözyaşlarına karıştı ve binalar tuzla buz oldu.

Tam 11 ilde bizlerin hayal dahi edemeyeceği felaket senaryoları ete kemiğe büründü. Hayat o saatten itibaren daha da boş hale geldi. Enkaz altından kurtulanlar ya da bir şekilde kendilerini dışarı atmaya başaranlar acı tablonun dışında kalsa da psikolojik olarak o büyük yıkımı yaşadı.

Biz Türkiye olarak çok büyük bir toplumuz. Ayağa kalkacak da yaralarımızı saracak da gücümüz var. Anında koordinasyonla birlikte adım adım yardıma koştuk. Olanlar olmayanlara yağdırmaya devam etti. 

Sürecin en önemli aktörlerinden birisi de Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu. Gaziantep’in Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde başladığı koordinasyona depremin acısını büyük yaşayan Hatay’da devam etti. Hale hazırda da mesaiyi sürdürüyor. Son etap çalışmalarında ise üç ayrı bölgede hayırseverlerin de katkılarıyla kurduğu konteyner kentlerle birlikte Hatay’da Bursa mahalleleri artık oluşuyor.

Bölgede 110 bin metrekare alana toplam 2 bin konteynerlik yaşam alanı olacak.  İki bölgenin alt yapısını tamamlayan ekipler, bu bölgelerde konteyner kurulumunu hızlandırdı.  İki bölgede 400’e yakın konteynerin kurulumu tamamlanırken, çalışmalar kesintisiz devam ediyor. Çalışmaları denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bunların hepsi, 1-1,5 yıllık geçiş süreci için. Nihayetinde Çevre Şehircilik Bakanlığımız tarafından kalıcı konutların yapılmasıyla birlikte hayat burada normale dönecek. Konteyner bağışlayan tüm hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Bütün konteynerlerimize ‘Bursa’ ismini özellikle veriyoruz” dedi.

Çilek Mobilya başta olmak üzere Umuda Koşanlar Derneği başrol oyuncuları oldu konteyner için… Yürekten kutluyoruz onları… İsimsiz diğer kahramanlara da saygılarımızı sunuyoruz.

Kurulan Yeni Hatay’a Bursa imzasını atıyor…