Sosyal sorumluluk projeleri ile adından sıkça söz ettiren Büyükşehir Belediyesi yine çok konuşulacak bir ilke imza attı. İyiliği karşılıksız bırakmayan ve Büyükşehir’de iyilik kazanır mottosu ile hareket eden Başkan Alinur Aktaş çığ gibi büyüyen ‘iyilik hareketi’ silsilesinde 30 adayın yer aldığı ‘Yılın Vatandaşı’nın seçildiği yarışmada kazananları sayarken ortamda ki heyecanı daha da artırdı.

Adil bir seçim olması için kazananları son dakika öğrendiğini söyleyen Başkan Aktaş bir kez daha tarafsızlığını gösterdi. 2 yıl önce başlattıkları bu hareketin adeta kar topu misali günden günden büyüdüğünü belirten Başkan Aktaş 30 vatandaşın da gözünde birinci olduğunu ve bencilliğin bu denli arttığı bir ortam içerisinde  şehir adına, insanlık adına fayda sağlayan menfaatsiz ve beklentisiz fayda sağlamaya çalışan insanları derecelendirmenin mümkün olmadığının altını çizdi.

İyilik hareketinin içinde her kesimden insan vardı. STK’sı öğretmeni, muhtarı, öğrencisi... Ama birinin yüreklere ve insan hayatına dokunan projesi seçilecekti. 3’ten geriye saymaya başlandı ve nefesler tutuldu. Adayların yüzünde hem gerginlik hem acaba biz mi kazanacağız? Düşüncesi okunurken ilk isim açıklandı.3. Dr. Hüsamettin Olgun, UNESCO projesi için hazırladığı barış temalı ‘Aynıyız’ şiiri 40  dile çevrildi.

2. Sorgun Köyü Derneği, eğitim için önemli adımlar atan ve düzenledikleri yardım gecesinde toplanan paralarla Keles’in Sorgun Köyü’nde yaşayan  ve üniversiteye hazırlanan her öğrenciye test kitabı desteğinde bulundu. Üniversite okuyan ve geçinmenin bu denli zor olduğu bir süreçte öğrencilerin elinden tutan dernek her yıl derece yapan öğrencileri de çeyrek altın ile ödüllendirmeyi kendine görev bildi.

Gecenin en heyecanlı yeri...1. nin açıklanacağı vakitti, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri; ABD merkezli ‘İklim Eylem Planı Projesi’ kapsamında yürüttükleri faaliyetler ile  uluslararası geçerliliği olan ve  13 bin okul arasından 250 kuruma verilen mükemmellik ödülüne layık görülen öğretmenler, hem Bursa’nın gururu hem de yılın vatandaşı seçildi.

Kazananlar plaketini Başkan Aktaş’ın elinden alırken, Büyükşehir farklılığını yine ortaya koydu ve geçen senenin kazananları ile bu senenin kazananlarını bir araya getirdi... Ayın vatandaşı seçilenler ise eşleriyle birlikte teleferikle Uludağ’a çıkış bileti ve BURFAŞ tesislerinde yemekle ödüllendirildi. Bir kez daha gördük ki Bursa Büyükşehir’de yapılan hiçbir iyilik karşılıksız kalmıyor. İyilikle kalın...