Çok büyük acı yaşadık yok… Hatalı olanlar elbette cezasını çeksin ancak daha ötesinde daha farklı acılar var… ‘Neden’ sorularının anlamını yitirdiği bir sürecin tam göbeğindeyiz bugün yine…

Her şeyden önce deprem kuşağında bir ülkedir Türkiye… Uzman veya bilim insanı olmaya gerek yok, ilkokulda coğrafya dersine girmiş olmak bu bilgi için yeterli seviyedir. Cebini vicdanının önünde tutan kim varsa o suçludur… Bunun başkan veya müteahhit, şantiye şefi ya da usta olmasının mezar taşları açısından önemi yoktur.

Her karış toprağının altından fay hattı geçen bir ülkede nasıl bir konutlaşma olacağı da Amerika’nın yeniden keşfiyle ilintili değildir. Tüm hesaplar basit bir matematik işlemidir. Doğru koordinatlara, doğru malzeme ve işçilik ile sapasağlam bir yapı ortaya çıkabilir. Rantsal duygularla hareket edilen her mecranın öncü mezarlık olması sürpriz değildir.

Kahramanmaraş merkezli 11 şehri alt üst eden deprem farklı bir ülkede olsaydı değil ‘ayağa kalkma’ nutukları, haritadan silinirdi. Ancak bu toplumun özünde mücadele var, savaş var… Bizi diri tutan şeylerin bütünleştiği bir gerçek var…

Bursa Büyükşehir Belediyesi de depremin ilk gününden itibaren canla başla, arı gibi çalıştı. Başkan Alinur Aktaş ve teknokratları Bursa- Kahramanmaraş ve Hatay üçgeninde mekik dokudu. Belediyenin imkanları seferber edildi. Tıpkı bir sivil toplum kuruluşu gibi ilmek ilmek emek işlendi. Yaralı kalpler ısıtılmaya çalışıldı. Manevi olarak da sayısız adım atıldı.

Aslan payının büyüğünü hayırseverlere göndermek de yersiz olmaz. İlk günden itibaren tanımadıkları insanlar için koordine olup elbirliğiyle yardım etmeye çalıştılar. Maddi manevi yüklerin altına girdiler. AFAD ile iş birliği eşliğinde doğru ve hızlı yardımı ulaştırma metodunun yoluna baktılar. Yara sarmak için mücadele ettiler.

Henüz her şey bitmedi… Yardım ve destekler de öyle… Dilerim bu acı zamanla hafifler, Allah bizlere sabırlar verir…

Özel teşekkürü sona sakladım. Büyükşehir Belediyesi’nin gözle görünen ve geri planda olan tüm kahramanlarına da saygılarımızı iletmek gerekir.

Büyük yaraya, büyük merhem sürdükleri için…