Gençliğimde gittiğim futbol maçlarındaki desibel oranına şimdilerde hiçbir zaman ulaşamayacağımızı düşünüyorum.

8-10 bin kişilik taraftar grubunun davul zurna eşliğinde çıkardığı gürültüyü köfte-ekmekçide kuyruk beklerken duyduğumuzda, bir an evvel içeri girmek için heyecan duyardık. Tabi 8-10 bin kişinin çıkardığı ses şimdilerde 20-30 bin kişinin çıkardığı sese bedeldi. O dönemler gelirler düşük stada giriş ücretleri de erişilebilirdi. Şimdilerde locasıydı, kombinesiydi, taraftar ağırlama paketiydi derken o cefakâr taraftar grubunu bu hayat pahalılığında kaybettik. Hiç unutmuyorum 1990’lı yıllardan önce Bursaspor, Balıkesir’e hazırlık maçı için geldiğinde yer yerinden oynamıştı. Kalabalık sebebiyle kendime tel örgülerin üzerinde yer bulabilmiştim. O konforsuz alanda avazımız çıktığı kadar bağırır tuttuğumuz takımları desteklerdik. Şimdilerde çok konforlu bir tribün ortamı var. Rahat koltuklar, sağınızda solunuzda size çarpmayan taraftarlar maçın başlamasıyla bir beş dakika bağırıp yerlerine oturur oldular. Böyle manzaraların hayal olmadığını doğal olarak alt ligde gördük. Göztepe umudumuz ve bize güzel bir örnek olsun. Amatöre kadar düşüp yükselmeyi bildiler. Hem de Türkiye’de kulaklarımızın pasını silen bir tribün bestesiyle:   

Fırtınam, felaketim hasretim

Yetmiyor, sevişmeler yetmiyor

Şiddetin ne hoş, ne güzel şefkatin

Sevdikçe, sevesim geliyor

Ölene kadar peşindeyim bırakmam

Madem umut Göztepe oldu, “demek ki olabiliyormuş” diye düşündük. Şimdi bir geri dönüş bizim şehrin takımı için. Transfer tahtasıydı, hakemiydi, yöneticisiydi bir şekilde küme düştük. 4 Mayıs ligin son maçı. Öyle bir haykıralım ki tribünlerden, döneceğimizi tüm şehir bilsin.

Onlara “bütün sokaklarını süsleyeceksin bu şehrin”, “Bütün duvarlara Bursaspor yazacaksın” “bıraktığımız yerden başlayacağız aşka” diyelim.

Rakiplere de “bir Pazar karşında göreceksin bizi”, “yüreğinde anılar canlanacak”, “gidişim suskun olmuştu ama”, dönüşümüz muhteşem olacak” diyelim…

BÜTÜN SOKAKLARINI SUSLEYECEKSİN BU ŞEHRİN

BÜTÜN DUVARLARA ADIMI YAZACAKSIN

BIRAKTIĞIMIZ YERDEN BAŞLAYACAĞIZ AŞKA

NERDE KALDIN DİYE KIZMAYACAKSIN

BİR PAZAR KARŞINDA GÔRECEKSİN BENİ

YÜREĞİNDE ANILAR CANLANACAK

GİDİŞİM SUSKUN OLMUŞTU AMA

DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLACAK…