Zor zamanlardan geçiyoruz. Herkes perişan ve üzgün. Kalbimiz 10’a bölündü… Kahramanmaraş’ı sallayan ve yüreklerimizi yıkan iki depremle beraber enkaz altında kaldık. Canlarımız gitti, nefesimiz kesildi. Batısı doğusu yok. Uykusuz kaldık, göz kapaklarımızın ağırlığı, moloz yığınlarından hafif kaldı, kapanmayı zül saydı gözlerimiz…

Tomurcuk tomurcuk ağladık… Omuzlarımızdaki yükler ağırlaştı… Sonra silkindik… Nice badireler atlatan bizler yeniden ayağa kalkmalıydık. Umut hep vardı. Gidenlerin rahmetinden aldığımız güçle, Türkiye olarak bir olduğumuzu hatırladık her zamanki gibi…

Kim ne düşünürse düşünsün, zor anında kalbimiz orada atardı. Toparlandık, bir araya geldik, seferber olduk… Olanlar olmayanlarla paylaştı, devlet imkanlarını ortaya koydu. Dile kolay, 10 ilde organize olundu… Daha da olmaya devam ediyoruz.

Peki bu süreçte Bursa ne yaptı? Büyükşehir Belediyesi ile başlayalım. Bakanlık görevlendirmesiyle birlikte Gaziantep’e geçti heyet Başkan Alinur Aktaş ve Vali Yakup Canbolat’ın öncülüğünde. Büyükşehir başta su ve gıda yağmuruna tuttu bölgeyi. Kimseyi aç koymamak, onların yalnız olmadığını hissettirmek için canla başla çalışmalarına tam gaz devam ediyor. BURFAŞ marifetiyle 9 noktada açılan mutfaklarla afetzedelerin beslenme ihtiyacına katkı sunmaya çalışıyor.

Başkan Alinur Aktaş elleriyle yemek dağıtıyor, çocuk-yaşlı demeden kim varsa yanlarında oluyor ve psikolojik olarak destek sağlamaya gayret ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin gücünü yanında hisseden Gaziantepliler kaybettikleri yaşama sevincini bir nebze olsun moralle kazanmaya çalışıyor.

Öte yandan İnegöl Belediyesi’nin çalışmaları da son derece takdire şayan. Alper Taban’ın talimatıyla anında harekete geçen ekipler, yardım TIR’larıyla ilk hamleyi yaptı. İnegölspor tesisleri halkın kullanımına açıldı. Son olarak ‘Kardeş Şehir’ projesiyle yara sarmak için ‘bizim evimiz, sizin eviniz’ diyerek barınma sorununa da son noktayı koyduklarını duyurdu.

Keza Osmangazi Belediyesi ekipleri arama kurtarma ekipleriyle enkaz altında birçok vatandaşı yeniden hayata döndürdü.

Emeklerinize sağlık hepinizin, Allah alın terinizin karşılığını daim kılsın!