Şükürler olsun ki, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif kapımızı çalmaya çok yaklaştı. Birçok sivil toplum kuruluşu gibi yerel yönetimler de hazırlıklarını sürdürüyor.

Ramazanla ilgili çalışma yapan kurumlardan birisi de İnegöl Belediyesi oldu. Başkan Alper Taban, ramazan ayına ilişkin hazırlıklarını duyurdu. Erzak yardımlarından kültürel faaliyetlere, esnaflara uygulanacak serbestliklere kadar birçok konuda bilgi verdi Başkan Taban…

Zor günlerden geçtiğimizi hatırlatan Başkan Taban, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün yardımlarıyla daha ön plana çıktığını aktardı. Umuteli Sosyal Yarım İşleri Müdürlüğü 2 bin aile, yaklaşık 10 bin kişiye erişecek yardım planlamasını yaptı.

Bu yıl bir fark var İnegöl’de… Deprem bölgesinden gelen 682 aileye, 3 bin 700 kişiye ev sahipliği yapıyor ilçe. Bursa özelinde de 35 bin depremzede vatandaş bulunuyor.

Başkan Alper Taban, ramazan geleneği haline dönüşen helvacı, tatlıcı, limonatacı gibi satışlar yapan işletmelerin açıkta satışına izin vermeyeceklerini söyledi.

Lokanta ve restoranlar ramazan boyunca 18.00’dan itibaren kaldırımları yaya yolunu açık tutmak kaydıyla iftar masalarını koyabilecek.  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl teravih programları devam edecek. 8 ayrı camide programlar oluşturulacak. Teravih programlarında; Ferruh Muştuer, Osman Bostancı, Bünyamin Toplçuoğlu, Alpcan Çelik, Ali Derman, Ahmet Yüksel, Metin Çakar ve Adem Bilgetay ilçe halkıyla buluşacak.

İnegöl Belediyesi ramazan ayında Mahalle Şenlikleri de düzenleyecek. Kültür Sanat Otobüsü ile birlikte maskotlar çocuklar ve yetişkinler için birbirinden eğlenceli gösteriler sunacak.

Buruk bir ramazan coşkusu yaşayacağız. Önce deprem ve ardından sel… 50 bine yaklaşan vefat sayısı ile deprem yasa büründürdü hepimizi.

Ramazan ikliminin huzuru, bereketi ve mağfireti hepimizi sarması dileğiyle