Bursa uzun zaman sonra kendi tabiriyle ‘doyasıya’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı. Gökdere Meydanı’nı dolduran 130 bini aşkın kişi Erdoğan’ı büyük bir hasretle kucakladı. Şu bir gerçek ki teşkilatlar da dersine olağanca hızıyla çalışmış olacak ki, gümbür gümbür bir miting oldu.

Bursa her daim iktidar partisine bol kepçe destek olmuştur. Nimetlerden aynı nispette faydalanmış mıdır bilemem ama her daim iktidarın yanında olduklarını da göstermiştir. Bu teveccüh yıllarca değişmedi. Terörist başının yakalandığı süreçte dahi oylar sola kaysa da yine de gücün bir parçası olmaya hep devam etti.

Hasret gidermek için Bursa’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği mesajlar önemliydi. Resmi anlamda ağzından dökülmese de seçim tarihi için ‘14 Mayıs’ tarihi için odaklanmak gerekli gibi duruyor. Önceki gün bu açıklamayı Erdoğan’dan bekledik ancak o konuşma yarım kaldı. Yine de siyasi kulislerde artık bu tarih haricinde farklı bir takvim konuşulmuyor. Bunun yanı sıra ‘Bay Kemal’ girişimi de olmadı. YHT müjdesini verdi. Görükle metro hattına temel attı.

Sahneden inerken Cengiz Kurtoğlu’nun ‘Duyanlara Duymayanlar’a şarkısıyla vedası ise ‘ilk’ler arasına adını yazdırdı. Peşine Fetih Müzesi’nde gençlerle hasbihal etti Cumhurbaşkanı… Burada da kulak kabartılacak mesajları olmadı.

Son program ise BTSO’da gerçekleşti. Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde konuşan Erdoğan,
Bursa’nın kadim tarihiyle, kültürüyle, göz kamaştıran mimari eserleriyle, tabii güzellikleriyle Türkiye’nin sembol şehirlerinin başında geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’ya hizmet etmeyi, millete şükran borcunu ödemenin yanında ecdadın emanetine sahip çıkma misyonunun da bir gereği olarak gördüklerini söyledi.

İş dünyasının çatı kuruluşlarından, sanayi ve ticaret odalarına ise tepki gösterdi. Tehditler karşısında ciddi bir ses yükselmediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bize gelince sürekli güvenden, şeffaflıktan, demokrasiden dem vuranlar, bu ülkenin şirketlerinin düşmanlaştırılmasına tek bir laf dahi etmedi. Bu zatın özel sektörü alenen tehdit eden ifadeleriyle ilgili serbest piyasa ekonomisi savunucularından da tek bir eleştiri cümlesi duymadık. Ekonomimizi açıkça çökertmeyi amaçlayan sermaye ırkçılığı karşısında herkesten evvel bu ülkenin sanayi ve ticaret odaları tavır koymalıydı. Yıkım masasının son dönemde bürokrasiden savunmaya, ekonomiden güvenliğe kadar farklı alanlarda tehdit dozunu sürekli artırmasında, bu sessizliğin önemli payı olduğunu düşünüyorum” cümlesi dikkat çekiciydi.

Törende konuşmaların ardından Bursa ipeğiyle dokunmuş Türkiye Yüzyılı tablosu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edildi.