Deprem felaketi yaşandığından beri neredeyse tüm ülke el birliğiyle yaraları sarmaya çalışıyor. Yaşadıkları acıyı unutturmak mümkün olmasa da acılarını bir nebze de olsa hafifletmek hepimizin görevi.

Özellikle depremin çocuklar üzerindeki olumsuz etkisini hafifletmek onlara unutturmak için var gücüyle hareket eden Bursa, belediyeleriyle, sanayicileriyle, iş adamlarıyla, vatandaşlarıyla birlik içerisinde kilometrelerce uzaklıkta olan deprem bölgelerine merhem olmaya devam ediyor.

Onlardan biri de Osmangazi Belediyesi...

İlk günden beri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın talimatıyla Osmangazi’de adeta seferberlik ilan edildi.

Depremin yaşandığı 6 Şubat tarihinin ertesi günü Osmangazi Belediyesi personel ve ekipman desteğinin yanı sıra kışlık kıyafet, battaniye, bebek bezi, yakacak, soba, erzak ve hijyen malzemesinden oluşan onlarca yardım TIR’ı deprem bölgesine gönderilirken, aradan 20 gün geçmesine rağmen her gün desteklerine bir yenisini daha ekliyor.

Deprem bölgesine gönderilen desteklerin yanında bir de Bursa’ya gelen depremzedeler için açtığı Sevgi Mağazası’nda giyimden hijyen malzemelerine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yine OSMEK kursiyerleri de depremin ardından hemen kolları sıvadı ve depremzede vatandaşlar için atkı, bere, eldiven gibi çeşitli ürünler hayata geçirdi. Bunun yanında el sanatları öğretmenleri çocuklar için Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde polar ile oyuncak yapma atölyesi düzenledi.

Bursa’ya yerleştirilen vatandaşlar için kapı kapı gezen Osmangazi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri de yine sahadaydı.

İyi ki varsın Osmangazi, iyi ki bir nebze de olsun depremzede kardeşlerimizin yaralarına merhem oldun.