Yerel seçimlerde başkan adayları vaatlerini bir bir sıralar, tabiri caiz ise bol keseden sallar. Birçok belediye başkanı mazbatasını aldıktan sonra “dün dünde kaldı” mantığı ile seçmenlerine verdiği sözleri unutur. Gazetecilik hayatımız boyunca o kadar çok seçilmiş ve unutulmuş gördük ki saymakla bitmez. Son yirmi yıldaki Bursa ve ilçelerinde görev yapan belediye başkanlarını tek tek sayacak kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Yan gelip yatanların yanı sıra bir de verdiği sözleri fazlası ile tutan belediye başkanları var.Bu isimlerin de hakkı vermek lazım. Bunlardan biri de Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz. Yılmaz seçildikten sonra adaylığı döneminde verdiği vaatlerin birçoğunu yerine getirdi, getirmeye de devam ediyor. Belediyenin aslı görevleri olan yatırımların yanı sıra Başkan Oktay Yılmaz, Yıldırım’da insanların sosyal yaşamlarına dokunuyor, gençlere yatırımlar yapıyor.

Oktay Yılmaz yaklaşık 9 ay önce hizmete soktuğu Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi ile Yıldırımlı gençlere muhteşem bir eser armağan etmişti. Yakın çevremdeki birçok genç bu kütüphaneyi kullanarak sınavlarına hazırlanıyor. Müthiş bir ortamda ders çalışma imkanı bulan gençler geleceğe de daha emin adımlar ile ilerliyor. Kütüphane açıldığı günden beri yüz binin üzerinde ziyaretçi ağırlamış.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın son projelerinden biri de “Tarih Yazan Çocuklar Yıldırım’da”. Proje kapsamında  tarihe mâl olmuş değerleri çocuklarla buluşturacaklarını belirten Başkanı Yılmaz, okullarda kurulacak olan ‘kitap ağaçları’ ile çocuklarıgeçmişten ilham alarak geleceğe çok daha iyi şekilde hazırlamayı planladıklarını belirtiyor. Geçmişini öğrenen çocukların geleceğe bakış açısı çok daha başarılı olacaktır. Sonuç olarak Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz özellikle gençler ve çocuklara yönelik projeleri ile Yıldırım’da güzel şeylere imza atıyor.