Siyasetin gündemindeki fokurdama bu aralar fazlaca. Her ne kadar gündemi değiştiren olaylarla karşı karşıya gelsek de ittifaklar arasında ki güç dengelerinin değişmesi bence asıl gündem. Zira her gün açıklanan anket sonuçlarına göre Cumhur İttifakı’nın güç kaybettiği, millet ittifakının da yukarı yönlü gittiği her kesim tarafından kabul edilen aşikar bir gündem. Hangi anket şirketi sonuç açıklarsa açıklasın rakamlar değişse de gidişat değişmiyor.

Millet ittifakı kurulduğunda lider parti konumunda olan CHP oylarını arttırsa da küçük ortak konumunda olan İYİ Parti günden güne güçlü bir şekilde geliyor. Ve İYİ Parti; AK Parti’den Milliyetçi Hareket Partisi’nden ve kararsızlardan kendi saflarına seçmenleri çekiyor. Bu değişimin asıl gerçeği, ekonomik ortam olsa da başta genel başkan Meral Akşener olmak üzere İYİ Parti kadrolarının soluksuz ve yoğun çalışmasının bir sonucu. Hatırlarsanız bu gün İYİ Parti’nin bu gün yaptığını, kurulduğunda AK Parti yapmıştı.

Bursa özeline bakarsak İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun tüm teşkilat ve genel merkez ile koordineli çalışması tabire caiz ise kapı kapı dolaşması, emeklerinin karşılığını fazlası ile almasının bir göstergesi. İYİ Parti Gurup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğu ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan da her daim Bursa teşkilatı ile gece gündüz çalışıyor. İYİ Parti’nin genel başarısından Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun katkısı ve emeği ayrı bir önem arz ediyor. Bu hızla gider ise seçim zamanı geldiğinde Millet İttifakı’nın lider partisi İYİ Parti olabilir.

Peki, İYİ Parti Millet İttifakı’nın lideri konumuna gelir ise bu durumun sonuçları ne olur. Öncelikle Bursa’da yerel seçimlerde ki adaylık süreci İYİ Parti ve CHP arasında kıran kırana pazarlıklara sahne olur. CHP’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Mustafa Bozbey’i açıklamış olması nedeni ile ilçe başkan adaylarında taviz vermesi kaçınılmaz olacaktır. Yakın zamanda İYİ Parti Millet İttifakı’nın lideri olursa hiç şaşırmam…