Malumunuz geçtiğimiz Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Bursa’yı ziyaret etti. İlk durak Gemlik ve Umurbey’di. Ekrem İmamoğlu’nun ziyareti ile ilgi tüm detaylar zaten yazıldı, çizildi. Lakin ziyaretin şifrelerini yorumlamak bu güne kaldı. İmamoğlu’nun Bursa ziyaretine CHP açasında bakarsak başarılı geçti demek doğru bir ifade. Lakin yansımayan kısımlarda ise birçok soru işareti var.

Ziyaret Ekrem İmamoğlu’nun ekibi tarafından planlanarak bir anlamda CHP Bursa il örgütüne dayatma yapılıyor. Bursa ziyareti İmamoğlu’nun istediği gibi gerçekleşiyor. Ziyaret boyunca İmamoğlu’nun en yakınında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey vardı. Yanı sıra İl Başkanı Turgut Özkan da usulen olması gereken yerdeydi. Sürprizler ise eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu ve eski Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan’dı. Merkez sağ kökenli iki eski ve etkili siyasetçinin İmamoğlu’na eşlik etmesi dikkat çeken bir ayrıntı idi. Ülkücü şehit Sinan Ateş’in evine taziye ziyaretinde bulunması da dikkat çekici bir adımdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın genel olarak başarılı geçen Bursa ziyaretinde neden gerçekleştirdiği ve bu kadar ilgi görmesinin altında yatan gerçeği irdelemek lazım. Malum İmamoğlu’na Bursalılar oy vermedi. Bayram değil seyran değil neden bu ve benzeri ziyaretler yapılmakta, gerçek sebebini bilen varsa açıklasın. İmamoğlu’nun ziyaretleri üzerine onlarca yorum yapmak mümkün bırakalım o kısmı üzerine vazife olanlar yapsın.

Tabi ilgi yoğun olunca ne yazık ki CHP’de çifte standart uyguladı. Özellikle akşam planlanan basın mensuplarının da katılacağı buluşmada ayrımcılık yapılmasının hiçbir izahatı yok. Bende önce haberdar edilenlerden sonradan davet edilmeyen isimlerden biriyim. Allaha şükür karnımız tok bu güne kadar beleş yemek yemek adına hiçbir toplantıya katılmadım, katılmayı da düşünmüyorum. Akçeli işlerle de işim olmadı olamaz da. İl yönetimi planlama talebinin Ekrem İmamoğlu ekibinden geldiğini belirtse de kimlerin davet edileceğine bizzat İl Başkanlığının karar verdiği ortaya çıktı. Yani ya CHP İl Başkanı Turgut Özkan ya da basın danışması Tayfun Çavuşoğlu ayrımcılık yaptı.

1997 yılından beri bu mesleğin içinde olan biri olarak iktidar olmaya hazırlanan CHP’deki havayı koklamak için bu toplantıda olmak istemiştim. Orada olmamak bana hiçbir şey kayıp ettirmedi, kayıp ettirmez de. Lakin bu gün bu tavrı sergileyen yarın neler yapar düşünemiyorum. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’in neden her kesimle ilişkileri iyi bunu bir düşünün… Yoksa tokmak benim elimde ben davulu böyle çalıyorum derseniz, ya tokmakçı değişir ya da o davul patlar…