Bursa Osmanlıya Başkentlik yapmış kadim bir şehir. Tarihi, doğal güzellikleri, sanayisi, tekstili, ipeği ve tarımının yanı sıra sayamadığımız onlarca güzellikleri ile muhteşem bir kent. Birçok alanda başarıları olmasına rağmen ne yazık ki İstanbul’un gölgesinden de bir türlü kurtulamamış, kabuğunu kıramamış bir kent. Özellikle hava yolu trafiğinde istediğini alamayan bu şehrin bir diğer eksiği de eğitim alanında. Türkiye’nin en büyük dördüncü şehri olan Bursa’da ne yazık ki iki tane devlet ve bu yıl öğrenci kabul eden bir tane de vakıf üniversitesi var.

        Dün Bursa’nın ilk ve tek vakıf üniversitesi olan Mudanya Üniversitesi’nin basın toplantısında güne başladık. Mütevelli Heyeti Başkanı eğitimci Gıyasettin Bingöl ile mütevelli heyeti üyeleri Mudanya Üniversitesi hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Aynı zamanda Sınav Okulları’nın sahibi olan Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, bu yıl ilk defa öğrenci almaya başlamalarına rağmen yüzde yüz doluluk yakaladıklarını belirtirken haklı bir gurur yaşıyordu.

        Okulun kuruluşu hakkında bilgi veren Bingöl, yaklaşık yirmi yıllık bir hayalini gerçekleştirdiğini belirtti. Bu hayalini gerçekleştirirken de dünya standartlarında bir okul yaptıklarını ifade etti. Türkiye’nin en genç üniversitesi olan Mudanya Üniversitesi’nin hedefi  dünya üniversitesi olmak. Bu anlamda da okul da 16 profesörün eğitim vereceğini ifade eden Bingöl, özgür düşünen, konuşan, bilim üreten bir okul olarak eğitim vereceklerinin altını çizdi.   

       Kimilerine göre yukarıda yazdıklarımız çok basit gelebilir lakin bir vakıf üniversitesi kurmak ve o nu hayata geçirmek hiç de kolay bir iş değil. Binanın müteahhitliğini yapan Necati Şahin okulun bu gün ki yapım maliyeti 600 milyon civarında olduğunu belirtirken bir üniversitede olması gereken her şeyin var olduğunu ifade etti. Aslında işin özeti şu bu üniversitenin yapımına 6 yüz milyon yatırılmış olmasına rağmen başta Gıyasettin Bingöl olmak üzere mütevelli heyetinde ki kimsenin para kazanması söz konusu değil. Tamamen gençliğe, geleceğe yatırım. Bu kentte kazandıklarını bu kentte vakfettiğini belirten Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl ayakta alkışlanmayı fazlası ile hak ediyor bence…