Mustafa Bozbey 1999 da Nilüfer belediye başkanlığını kazandığında günün rüzgârına kapıldığı yolunda söylemler olmuştu. O günün şartlarında Demokratik Sol Parti Bursa merkez ilçelerinde ve Büyükşehir’de galip gelmişti. Sonraki yıllarda hem büyükşehir hem de 2 merkez ilçe belediye başkanlıkları AK Parti iktidarına geçti. Lakin Mustafa Bozbey Nilüfer belediye başkanı olarak girdiği her seçimden galip çıktı. Hedef büyütüp büyükşehir belediye başkan adayı olduğunda da koltuğunu her daim yanında olan Turgay Erdem’e bıraktı.

Mustafa Bozbey’den Nilüfer’i alamayan AK Parti karşısına çıkan yeni rakibi için hazırlıklı idi. 2019 seçimlerinde Nilüfer Belediye Başkan adayı olarak seçim yarışına giren Turgay Erdem “ kaçak inşaat” yaptığı gerekçesi ile seçim öncesi kamuoyu karşısında küçük düşürülmek istendi. Bahse konu yapı Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkılsa da Bozbey’in temellerini sağlama kurduğu Nilüfer’de Turgay Erdem “Yıkılmadım ayaktayım” dercesine sandıktan galip çıktı.

AK Parti’nin içinde uhde kalan Nilüfer belediye başkanlığı geçen zamana rağmen sol partilerden alınamadı. Her daim Nilüfer’e yönelik çalışmalarını sürdüren AK Parti kurmayları bu güne kadar başarılı olamadı. Birçok konu üzerinden gerçekleştirilen denemeler başarısızlıkla sonuçlandı. Süreç içerisinde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e yönelik karalama kampanyası başka bir boyut aldı. Toplum yargılarını derinden etkileyecek bir konu üzerinden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem yaralanmak istendi, isteniyor…

Neydi o konu; “CHP’li Nilüfer Belediyesi LGBT için özel merkez kurdu” iddiası. Konu basına yansır yansımaz İç İşleri Bakanlığı jet hızı ile Nilüfer belediye başkanlığı hakkında inceleme başlattı. Dün Başkan Turgay Erdem iddiaları yanıtlamak üzere basın mensuplarının karşısına çıktı. Konunun aslını anlatırken böyle bir merkezin olmadığını belirterek asıl hedefin CHP olduğunu ifade etti. Ve de ekledi; “biz ne dersek diyelim sesimizi duyan olmadı.”

Yaşananları “siyasi bir linç girişimi” olarak tanımlayan Turgay Erdem belki de haklıdır.  Kamuoyuna yansıyan toplumsal ahlak değerlerinin hiçe sayıldığı onlarca örneği dile getiren Erdem, Ziya Paşa’nın o meşhur sözlerini hatırlattı; Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.” Eğer iddialar doğru olsaydı Turgay Erdem bu kadar net konuşmazdı. Turgay başkanın da üzerine basa basa vurguladığı ve bana göre de bu konunun asıl amacı CHP’dir. Seçim sürecine girdiğimizi şu günlerde her türlü kampanya ile karşılaşmak çok doğal. Lakin bu söylemler Nilüfer’de tutmaz diye düşünüyorum