Global dünya üzerindeki gelişme ve finansal hareketliliğin etkisi ile Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum ortada. Rusya-Ukrayna savaşının etkileri, petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz karşısında değer kaybeden Türk Lirası’nın iç piyasaya yansımasının bedeli oldukça ağır oluyor. Birçok sektörde fiyatlar yukarı doğru ilerlerken kişisel alım gücü de her geçen gün düşüyor.

 

Ekonomik göstergelerin sürekli dalgalandığı bir dönemde hafta sonu Bursa için önemli bir açılış vardı. Önemli diyorum zira bu ortamda yapılan ciddi bir yatırım var ortada. 1995 yılında mobilya malzemeleri toptan ve perakende ticaretinde faaliyet gösteren, ithalat ve ihracat şirketi olarak Bursa'da kurulan Afeks Yapı Market, 5'inci mağazasını Odunluk'ta açtı. Afeks in başında mobilya ve ahşap sektöründe olanların yakından tanıdığı 40 yılı aşkın ticari faaliyetlerini sürdüren Kasapoğlu ailesi var.

 

Siyasilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşuna AFEKS İç ve Dış Ticaret Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kasapoğlu, yeni işletmenin 10 bin metrekare üzerinde bir alana kurulduğunu ve 6 bin metrekaresi mağaza olarak kullanıldığını belirtti. Kasapoğlu; ailesinin köklerinin Bursa’da olduğu için yatırımlarını da bu kent yaptıklarını ifade ederek, uygun ve kaliteli ürün politikası ile müşterilerine hizmet vereceklerini belirtti.

 

Afeks Mağazası’nın Nilüfer İlçesi Odunluk bölgesindeki yeni açılan şubesinde 75 binden fazla ürün müşterilerin beğenisine sunulmuş. Ekonomik olarak şartların zor olduğu bir dönemde böyle önemli bir yatırım yapmak herkesin alacağı bir risk değil. Afeks İç ve Dış Ticaret Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kasapoğlu nezdinde Kasapoğlu ailesine yeni mağazaları hayırlı olsun demek lazım.