Yunus Emre Spor Kompleksi'nde düzenlenen İYİ Parti Yıldırım İlçe 3. Olağan Genel Kurulu, Demokrasi Şöleni havasında gerçekleşti. İki adayın yarıştığı seçimde sürpriz yaşanmadı. Kazanacağına kesin gözüyle bakılan Serkan Beklen, geçerli sayılan 422 oyun 255’ini alarak İlçe Başkanı seçildi. Diğer aday Güven Turan 167 oy aldı.

Rekor düzeyde katılımla gerçekleşen kongrede 441 Delegenin 426’sı oy kullanmış, 4 oy geçersiz sayılmıştı. İlçe Başkan Adayları, Serkan Beklen ve Güven Turan, sergiledikleri demokratik mücadeledeki örnek tavır ve davranışlarıyla kongrenin şölen havasında geçmesini sağladılar. Adayların bu örnek tavrı delegeler tarafından takdirle karşılandı.

Divan Başkanlığını Genel İdare Kurulu Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu,  Divan Başkan Yardımcılığı’nı İl Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan, kâtip Üyelikleri de Mehmet Yılmaz, Levent Özeren ve Eyüp Sultan Köseoğlu yaptı.

 İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Erozan, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İyi Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İYİ Parti İlçe Başkanları, Yöneticiler, delegeler ve çok sayıda partili katılım sağladı.

3-2

Serkan Beklen İYİ Parti Yıldırım İlçe Kurucu Başkanı Erkan Subaşı, daha sonraki İlçe Başkanı Kerem Aslan ve Kemal Ataç ile yönetimlerinde yer alan arkadaşlarına yaptıkları hizmetler için teşekkür ederek başladı konuşmasına.

Ülke olarak her gün yeni bir krizle boğuşuyoruz. Yoksulluk her geçen gün daha da derinleşiyor. Anneler okula giden çocukların beslenme çantasına bir şeyler koyamıyor.  Gün, sen ben kavgasını bırakıp biz olma günüdür! 

‘Cesurlar hareketi!’ mensupları olan bizler,  bu kötü gidişe dur demek için hep birlikte tek yürek gibi çarpmalı, Yıldırım’da bir destan yazmanın zeminini hazırlamalıyız. Öncelikle bunu kendi içimizde gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Birbirimizin elini sıkmadan, birbirimizle kucaklaşmadan kitlelerle kucaklaşamayacağımızı biliyorum. Aynı heyecanı ve aynı sorumlulukları birlikte hissettiğimize inancım tamdır. Bu yüzden dün yaşanan her şeyi geride bırakıp güç birliği yaparak yarının Türkiye'sini inşa etmek için Yıldırım'da üzerimize düşeni yapma gayreti içerisinde olacağız. Bu bağlamda her şeyden önce kendi arkadaşlarımızla kucaklaşacağız. Kendi insanımızda birlik beraberlik içerisinde seçmenlerimize gideceğiz. Bu yolda niyetimizin halis olduğunu herkese göstereceğiz.

2-2

Dün ne yaşanmış olursa olsun, yarının bugünden daha iyi olması için çalışacağız. Yarının bugünden daha birleştirici, daha kucaklayıcı olması için, düne takılmadan yolumuza devam edeceğiz.  Nelerin eksik, nelerin yanlış yapıldığı üzerinde durmayacağız. Neleri daha iyi yapabileceğimize odaklanacağız.  Siz saygıdeğer delegelerimizin teveccühüyle seçimi kazandığımız zaman Yıldırım’da bambaşka bir sayfa açacağız.

Yıldırım’a sözümüz var!

Yarının Türkiye’sini inşa etme yolunda, daha İYİ bir Yıldırım için, Genel Seçime kadar çalınmadık kapı, girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmamak için aday oldum.

Daha İYİ bir Yıldırım için Doktorlar, Öğretmenler, Avukatlar, Mimarlar, Mühendisler, Muhasebeciler, işçiler, iş insanları, Esnaf ve Sanatkarlarla, kısacası toplumun her kesimini temsil eden liyakat sahibi insanlardan oluşturduğumuz ekibimiz ve şeffaf yönetim anlayışımızla Yıldırım’ı yönetmeye hazırız. 

Değerli dava arkadaşlarım,

Bursa’yı almak için önce Yıldırım’ı almak gerektiğine inandığım için aday oldum.

Yıldırım Belediyesinin burçlarına İYİLERİN BAYRAĞINI dikmek için aday oldum.

‘Öznesi Yıldırım’ olan her konunun tarafı ve takipçisi olacağımıza, bu konudaki her öneriyi dikkate alacağımıza, problemlerin çözümü için yapılması gereken her şeyi yapacağımıza huzurlarınızda söz veriyorum.” Diye bitirdiği konuşma, delegeler tarafından ayakta alkışlandı.

Teşekkür konuşmasına, “Saygıdeğer dava arkadaşlarım, çok kıymetli delegeler.” diye başladı. 

Devamında, “Ben ve ekibime verdiğiniz destek için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu seçimin kaybedeni yok, kazananı İYİ Parti olmuştur!

1-24

Saygıdeğer dava arkadaşlarım, omuzlarımıza yüklediğiniz yükün farkındayız. Sizler ve üyelerimiz başta olmak üzere milletimize karşı mahcup olmamak için var gücümüzle çalışacağız. Bizler sefayı değil cefayı paylaşmak için bir araya geldiğimizi biliyoruz.

 Güven ağabeyim başımın tacıdır. Her zaman önerilerine ve iş birliğine açık olacağız. Yıldırım’la ilgili alacağımız her kararda hep birlikte yürümeyi arzuluyoruz.

Saygıdeğer dava arkadaşlarım, şu andan itibaren bembeyaz bir sayfa açıyoruz.

Dün ne yaşanmış olursa olsun, yarının bugünden daha iyi olması için çalışacağız. Yarının bugünden daha birleştirici, daha kucaklayıcı olması için, dünü geride bırakıp yolumuza devam edeceğiz. 

Ben ve ekibim iyi biliyoruz ki,  Bursa’yı almak için önce Yıldırım’ı almak gerekiyor!

Yıldırım Belediyesinin burçlarına İYİLERİN BAYRAĞINI dikmek için var gücümüzle çalışacağız. Sağ olun, var olun Allaha emanet olun.” sözleriyle salondakileri coşturduğu konuşmasını tamamladı.

Görünen o ki bu görev değişimi Yıldırım’da İYİ Parti şu ana kadarki yapılanlardan çok farklı bir yol izleyecek. Her kesime ulaşıp, herkese dokunacak.

Vaatleriyle çok ağır bir yükün altına giren Serkan Başkan’ın işi çok kolay değil. O da her biri alanında liyakat sahibi yöneticilerine çok güveniyor. Sonuçları hep birlikte göreceğiz. Hayırlı olsun.

Yönetim Kurulu Üyeleri aşağıdaki isimlerden oluşuyor.

Alpin Arıdıcı, Atakan Demirçelik, Aydın Yılmaz, Dilan Durhan, Dilek Alkan, Emir Çemrek, Erdoğan Keskin, Erol Eryılmaz, Ersel Küçük, Esin Düş, Fatma Altuncu, Feride Dursun, Güven Levent, Hakan Yılmaz, Haydar Gazi, Hayriye Turgut, İbrahim Güngör, Mehmet Bulut, Mesut Açıkgöz, Muhiddin Sarıkaya, Murat Koçal, Murat Şen, Murat Yurtçul, Nazım Gökçe, Nil Lizör, Nusrettin Arık, Ömer Ateşsaçan, Özcan Sevinç, Öznur Çalık, Sabri Öztürk, Sedat Özer, Selin Avcı, Songül Murat, Süleyman Kunduzcu, Tahsin Yıldız, Tahsin Can, Tolga Alabay, Tolga Çevikel, Turgut Demirer, Türkan Koç, Yalçın Özer, D. Özmen Koçal, Veli Baş, Hüseyin Düzgün, Tahsin Demirci, Dilek Kansu, Elif Gürdeniz, Merve Noyan, Alaaddin Akbasan, Azize Çırakoğlu, Mesut Yedikardeş, Serhan Yavuz, İlker Bayrak, Salim Kahraman, Firdevs Gökmen, Mustafa Ayvazoğlu, Afşin Öcay, Cemal Aktemur, Minel Kert, Hüseyin Çin, Hıyasettin Özer, Sezer Aldemir, Hüseyin Ölmez, Münir Özbek, Sunay Avcı, Güler Aşçıoğlu, Nafiz Öztoprak, Erçin Başaran, Selahattin Akkurt, Nuray Dinler, Meral Akbaş, Yılmaz İmamoğlu, Necmi Güner, Cemal Erarslan, Yusuf Altın, Murat Kurtulan, Nazmi Yeşil, Cumhur Aydın, Şenay Coşkunlar, Necmi Usluer, Murat Ağ, Cemil Anıl, Seyfullah Kılıçarslan ve Kazım Nizam.