Cumhuriyetimizin 99. Yılı kutlamaları her zamankinden daha büyük, daha coşkulu kalabalıkların birbirinden farklı etkinlikleriyle kutlandı.

Günün en çarpıcı, en renkli görüntüleri İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı’nın imzasını taşıyordu. Cumhuriyetimizin 99. yılı onuruna 99 metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağı ile yürüyüş yapan İYİ Partililer Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet değerlerine bağlılık yemini ettiler.

İl Başkanı Selçuk Türkoğlu yaptığı konuşmada, “Bu zulüm iktidarının yıktığı Cumhuriyet değerlerimizi yeniden bir bir inşa edeceğiz” dedi.

Konuşmasına “Yerle yeksan edilen adaleti, okunmaz hale getirilen hukuku, tarumar edilen hak ve özgürlükleri, İstibdat zihniyetiyle yok edilen ifade, düşünce ve basın hürriyetini yeniden tesis edeceğiz. İşte bugün Bursa’da başımızın üstünde taşıyarak yürüdüğümüz şanlı bayrağımıza üzerine yemin olsun ki, and olsun ki, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Kutlamalar akşamki adresi FSM Bulvarıydı. Burada "Cumhuriyet ateşi sönmeyecek" temalı yürüyüşe çoğunluğunu “Z kuşağı” gençlerinin oluşturduğu, on binlerce vatandaş katıldı. Her zamankinden daha büyük bir coşkuyla gerçekleşen yürüyüş hastane alanında son buldu. Burada Mor ve Ötesi gurubunun konseriyle oluşturduğu sinerji coşkuya tavan yaptırdı.

Katılanların birçoğunun daha önce böylesine büyük bir kalabalığı görmesinin sebebi yasaklanan konserler, mezuniyet törenler ve yaz etkinlikler ile son zamanlarda Cumhuriyet değerlerine karşı her alanda artan saldırılar diye düşünüyorum.

****

Nilüfer’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılırken öte yanda, İYİ Parti kongre süreci kapsamında Güven Turan Yıldırım İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. İlçe binasında yoğun katılımla gerçekleşen açıklamada diğer ilçelerden gelen misafirlerin ekseri çoğunluğu oluşturduğu dikkatlerden kaçmıyordu. Yıldırım Belediye Meclis Üyeleri ve İlçe yöneticilerin çoğunluğu oradaydı.

Güven Turan, önceki İlçe Başkan ve yöneticilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek ve daha önce İlçe Başkan adaylığını açıklayan Serkan Beklen de başarılar dileyerek konuşmaya başladı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yıl dönümünü kutladığımız bu güzel anlamlı günde adaylık açıklamasını yapmanın ayrıca onur, şeref ve gururunu yaşıyorum.

Umudu gerçeğe dönüştürmek için dünden bugüne, hırslarına, korkularına yenik düşmeyip gemiyi terk etmeden emek veren, mücadele eden, burayı Şereflendiren sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyorum.

Koşar adım İYİ Parti iktidarına giderken pazılın bir parçası olmak adına,  İYİ Parti Yıldırım ilçe başkanlığına sizlerin desteği ve teveccühü ile ADAYIM…

Yıldırım’ın, sorunlarını biliyoruz, kongrede bunları çözümlerini sizlerle paylaşacağız. Kimsenin şüphesi olmasın ki Yıldırımı yaşanabilir bir ilçe yapacak hem projelerimiz hem de ekip arkadaşlarımız mevcuttur. YILDIRIM İYİ VE GÜVEN’DE OLACAK…

BİR HAYALİMİZ VAR…

Her bir üyeyi, delegeyi, İYİ Partiye gönül vermiş her bireyi kucaklayıp, sahip çıkıp yol arkadaşı olmak, birlik beraberlik içinde kardeşçe bu kutsal yolda omuz omuza, kol kola yürümek” dedi.

 “Yıldırım iyi ve Güven’de olacak!” temenni güzel. İddialı bir cümle. Bir şey var ki o da dün Kemal Ataç’ın adaylık açıklamasında yer alanların ekseri çoğunluğu Güven Turan’ın adaylık açıklamasında da yerlerini almışlardı.

Bekleyip göreceğiz. Köprünün altında daha çok sular akacak. Daha önümüzde delege seçimi var. Süreç çok kolay geçeceğe benzemiyor. Heyecanla takip edeceğiz.