Togg Gemlik Kampüsü açılış törenine katılarak hem duygulandık hem de gururlandık ve de bu tarihi güne tanıklık ettik.

Seri üretim bandından indirilip 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ettik. Bunun için, Togg, Türkiye’nin ve Türklerin yani 85 milyonun ortak gururudur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü'nün açılış törenindeki konuşmasında, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun ortakları ve paydaşlarına teşekkür etti.

Gemlik’te inşa edilen fabrikayı gezen Erdoğan, bin 1300’ü aşan çalışanla bir araya geldikten sonra tören alanında katılımcıların coşkusuna ortak oldu. Cumhuriyet'in 99. yılını kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anadolu topraklarını bizlere vatan yapan ecdadı, Millî Mücadele'nin kahramanlarını, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ile Büyük Millet Meclisimizin tüm mensuplarını rahmetle, şükranla yâd ediyorum. Bu anlamlı günde, milletçe tek yürek olduğumuz böylesine tarihî bir açılışta buluşmamızı nasip eden Rabb'ime sonsuz hamd-ü senalar ediyorum.

Togg, ülkemizin güçlü yarınları için işte bu ortak hayali kurmanın tadını hepimize yaşatan projenin adıdır. Seri üretim bandından indirip sizlerin huzuruna çıkardığımız bu ilk araçla, 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz. Bir tarafta kırmızı, bir tarafta beyaz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bunun için, Togg, Türkiye’nin, 85 milyonun ortak gururudur. Nuri Demirağ'ın, Nuri Killigil'in, Vecihi Hürkuş'un ve Şakir Zümre'nin mirasını da onurlandırdınız” diyerek geçmişe de atıfta bulundu.
Türkiye Yüzyılı vizyonuna gönderme yapan Erdoğan, ‘Türkiye Yüzyılı'nın ilk fotoğrafı da işte burada hizmete açtığımız tesistir, önünde durduğumuz araçtır” ifadesini kullandı.
Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Otomotivde ihracat liderliği elde eden Türkiye artık kendi aracıyla da baş aktör konumunda olmak için mücadele edecek.
Devlerin arasına adını yazdıracak olan Türkiye, yepyeni bir vizyonla dünya genelinde ‘araba’ pazarının en dinamik ismi olmak için ekstra motivasyon sağlayacak.
Çünkü Türkiye’nin gücü artık dünyanın kabul ettiği noktaya erişti.
Devrim’ belki yarım kalmıştı ama artık şimdi gözümüz de gönlümüzde ziyadesiyle Togg
Çünkü ‘Çılgın Türkler’ bunu da gerçekleştirmeyi başardı, şimdi onlar düşünsün!