Ligin adı “2. Lig” olsa da orta yaş kuşağı, düştüğümüz yerin adının aslında “3. Lig” olduğunu bal gibi biliyor. Şehirde geçtiğimiz sezonun son 3 haftasında yaşanan kümede kalabilme coşkusu, şimdilerde yerini “bir şekilde çıkarız” fikrine bırakmış gibi. Öyle ya. Burası bizi zorlamaz biz Bursaspor’uz. Bunu Bursaspor’u çok fazla takip etmeyen bir kesim düşünebilir belki ama transfer tahtası açılmamış ve borcu 55 milyon Euro olarak görünen Bursaspor’un bu ligden çıkması yerine, 3. Lig’de kalması en iyi ihtimal. İçim kan ağlayarak yazıyorum ama yazmak zorundayım dostlar.

Peki neden bu kötümser fikirler? Öncelikle 21.8 yaş ortalamasıyla ligin en genç ekibi olarak mücadele edilecek. Peki genç ne demek? Ele avuca sığmayan, karşısına çıkan zorluklara karşı kararsız, tecrübesi eksik, kısacası tam bir saatli bomba. Eğer böyle bir gruba şampiyonluk beklentisi yüklenirse hemen hepsinin eli ayağı dolaşır. Bol kaleci hataları bol top kayıplarıyla geçecek bir sezon görünüyor Bursaspor için.

Beklentiyi kesinlikle yükseltmemeliyiz. Yakınınızdakine, arkadaşınıza, ofisteki çalışanlara, kahvede okey oynayanlara, bakkalda gördüğünüze, kısacası herkese bunu empoze edin. Hedef ligde kalmaktır. İlerleyen haftalar ne gösterir bilinmez ama bu sezon hepsinden daha zor geçecek.

Piyasa değeri 2.6 Milyon Euro olan Bursaspor’umuzun 6 rakibi, 2 Milyon Euro’nun üzerinde değere sahip. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi bu 6 takımın da yaş ortalaması 28’lerde. Yani daha tecrübeliler. Çok koşan çok mücadele eden, hata yapınca bunu düzeltmeyi benimsemiş ve en önemlisi takım olarak kenetlenmiş bir Bursaspor yaratılmalı. Gol atıp kontratını parlatacağına daha müsait olana topu aktarma mantalitesi ve defansta da kademe anlayışı yaygınlaştırılmalı. Ben kendimi bildiğim bileli futbol, daha doğrusu spor izleyicisiyim. Takım sporunda bildiğim tek şey yardımlaşmadır.

21.8 yaş ortalamalı gençlere belki Yunanistan’ın nasıl Avrupa Şampiyonu olduğu anlatılır ve bu maçların tamamı izletilirse önemli bir aşama kaydedilmiş olur. Yunanistan 1 galibiyet alır mı derken Ronaldo’lu Portekiz’i Portekiz’de yenip şampiyon olmuşlardı. Psikolojik destek, motivasyon, antrenman dışı birlik beraberlikler çok çok önemli.

Unutmadan; “Savaş karargâhta kazanılır” ve benim en güvendiğim alan da burası: Güçlü bir karargahımız var.

Bursaspor için daha çok şeyler yazıp çizeriz ancak şimdilik hedef “ligde kalmak” olmalı. Öyleyse tekrar tekrar bunun altını çizeyim.