"Zaman Su Gibi Geçiyor " sözde, mecazi, lafın gelişi anlamlarında kullanırken; gerçek manada gerçekleşeceğini diye düşünmezdik. Bugün geldiğimiz nokta 
Gerçek  anlam ve manada zaman gerçekten su gibi değil de jet hızında uçmuş geçmiş, nerelerden nerelere gelmiş durumda.

Dün, Bugün, Yarın derken Yüzyılları aşmış dünyanın sonlarına, bilinmeyenlerine doğru yol almış gidiyoruz. Bütün yeniliklerin insan yaşamına kattığı güzellikleri, yarar ve faydaları kadar zarar ve olumsuz birçok yönlerini düşününce fark edilen gerçeği görüp eskileri hatırlamamak imkansızlaşıyor. Şimdiki zamanda bile halen düşünülen nokta,  "Acaba gelecekte bizleri neler bekliyor, aklımızdan geçen, hayal ettiklerimiz gerçekleşecekmi? Biz bunların ne kadarını görebileceğiz, ömrümüz hepsini görmeye yetecek mi?"  Neyseki cep telefonlarını,  görüntülü aramaları, interneti görebildik buna da şükür diyorum. Çocukluğumuzda çizgi filmlerde gördüğümüz, hayal kabul edip asla böylesi olamaz diye düşündüğümüz herşeyi görebildik. Ev telefonlarından  görüşme yapabilmek  bile lüks ve ileri teknoloji sayılırken, cep telefonlarından her yerde görüşme yapmak mucize gibi bir duygu düşününce.

Şu an ki düşüncelerim gelecekte olabilecek herşeyi kabul ediyor, artık hiçbir şey hayal olmaz diye düşünüyorum. İnsan oğlunun yapamayacağı hiç bir teknoloji yok.Neden böyle bir fikre sahip olduğuma gelirsek; Bizi yaratan neyi isterse,  o kuluna onu buldurup yaptırır tek fark bulunan icatların insan yararına sunulurken, kötüye kullanımların önlemlerini alabilmeyi de başarabilmek. İnsanoğlu Rabbinin ona gösterdiği yol doğrusunda herşeyi keşfedebildi ne kadar "ben buldum" diye düşünsede ona bulduran bir gizli güç vardı. Gelecekte de bilim adamlarının olacağını söylediği " geleceğin teknolojilerine" şöyle özet geçersek; yüzen şehirler, uzun ömürlü sağlıklı yaşayan insanlar, hava trafiğinin yaygınlığı, yüksek bahçeler, laboratuvarlarda yetiştirilen etler, uzay turizmi, çalışma dünyasında robotlar, daha da geliştirilmiş akıllı robot elektrikli araçlar ve otonom sürüşler, robotlar, insansız giden uçaklar, su üzerinden geçen yollar, uçan arabalar, hiper hızlı trenler, ışık hızında ekranlar, şoförsüz kamyonlar, üç boyutlu yazıcılar, sizin için sipariş verebilen buzdolapları, diş hekimine veri gönderen akıllı diş fırçaları, sağlık durumunuzu kontrol eden akıllı aynalar, dışkıyı analiz eden tuvaletler, 5G mobil bağlantıları, dış iskelet, yapay zeka,robot askerler, orman yangınlarını sesle söndürme, nöronlar sayesinde verimli uyku, bilgisayar şifresi yerine geçen beyin dalgaları, vücuda kredi kartı kullanmadan üzerinize takılan cip kullanımı vb... Bütün bu olmakta ve hayata geçirilmeye hazırlanan teknolojileri ömrü yeten görebilecek, yetemeyen diğer taraftan izleyebilecek. Bunları duyunca "Hakkımızda hayırlısı olsun" demek düşer.

Saygılar