Her mesleğin kendine göre güzellikleri ve özellikleri olduğu gibi  yılın bir günün dede hatırlanma günü olması, mesleğine gönül vermişleri, gönül verecekleri onore etmektedir.

İyiki birilerinin aklına gelmiş bu güzel günleri hediye etmek. Bunu düşünen hayata geçirenlerin elleri öpülsün . Ögretmenler Günü, Doktorlar Günü, İşçiler Günü,- Gazeteciler Günü vs... .Zor mesleklerin çalışanlarına sunulmuş moral ve motivasyon günleri.   

Senenin bir günün de dahi olsa kendilerinin yaptıkları işleri gündeme getirmek, mesleklerinde yaşadıkları fedakarlıkları, zorlukları dile getirmek meslek sahiplerine manevi destek sunmak adına kendilerini değerli hissettirmektir. 1961 yılından bu yana kutlanan 10 ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı olan gün,1971 yılının 10 Ocak'ında Çalışan Gazeteciler Günü olarak anıldı. 
Özel hayatlarını her zaman  ikinci planda bırakan , meslekleri kendilerinden önce gelen, bayram, yılbaşı, hafta sonu, tatil veya hastalık demeden, durmadan çalışan, depremde, yangında ve hatta tüm felaket dolu olayların içinde her zaman halkın arasında olan, insanlara bilgi aktarabilmek için bazen canını bile hiçe sayan, kendini bu uğurda feda eden , hakikati arayan, toplumu aydınlatan Gazetecilerin Günü kutlandı. Ben de kendi adıma basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından matbaasına kadar çalışan tüm gazetecilerimizin geçmiş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günün'ü kutlar, bu uğurda gösterdikleri fedakarlıkları yürekten takdir ederim.

Tamamen maneviyata dayalı bir meslek olduğuna şahitlik ederim. Maddiyat onlar için ikinci planda gelmektedir. Mesleğine gönül vermişlerin meslek aşkı dedikleri türden doğan bir duygu taşıyan, bütün gayretleriyle severek çalışan gazetecileri sevgiyle selamlıyorum. 10 Ocak'ta hatırlanmanıza vesile olanları, size bu günü hediye edenleri rahmetle anıyorum. İyi ki varsınız.

10 Ocak Gazeteciler Günü olmasa da sizler herzaman var olacaksınız. Sizin hatırlanmaya değil, gerçekleri hatırlatmaya yarayan manevi gücünüz sonsuza kadar devam edecektir. Özgürlüğümüzün Cumhuriyetimizin göstergesi olan değerli gazetecilerimiz!...

Yüreğinize, aklınıza ve de kaleminize sağlık.

Saygılar