29 Ocak’ta gerçekleşecek İYİ Parti İl Kongresinde, Selçuk Türkoğlu aday olmayacağını açıklamıştı. Aday olacağına kesin gözüyle bakılan Dr. Mehmet Hasanoğlu, "Şimdi yeni şeyler söylemek lazım!" diyerek Cumartesi akşamı adaylığını açıkladı.

Dr. Hasanoğlu, “Bizler bu düsturu feyz alarak önümüzdeki ilk seçimde Bursa’da ilk defa oy kullanacak olan 200 Bin civarında yeni seçmenin ve 600 Bin civarında Z Kuşağı diye adlandırdığımız gencimizin oyunu alabilmek için var gücümüzle çalışacağız. 600 bin oy demek 24 Haziran seçimlerinde Partimizin Bursa’da aldığı oyun iki katından fazla oy demek.

Bu gerçekleri görerek siyaset yapmak zorundayız. Ben ve ekibim inşallah başarırız, fakat bu gerçekler doğrultusunda siyaset yapmak, projeler üretmek, Z Kuşağına dokunarak, beklentilerine cevap vererek onların gönlünü kazanmak için bir yol haritası çizeceğiz.

Girişte de dediği gibi ‘Şimdi yeni şeyler söylemek lazım’ derken ki kastlarımızdan bir tanesi ve en önemlisi de buydu aslında” diyor.

Osmangazi İlçe Teşkilatının kuruluşundan sadece 15 gün sonra Türkiye genelinde bir ilk olan ve youtube üzerinden yayın yapan İYİ Tv. Osmangazi kuruldu. 15 gün arayla yayınlanan “İYİ GELECEK” adlı gazete çıkarıldı. Partinin önünden geçmeye bile cesaret edilemeyen o dönemde “KORKMA KOMŞUM SENDE GEL” adıyla Osmangazi’nin farklı bölgelerinde salon toplantıları...

Üye olan her kişi için “Üye ol, dikili ağacın olsun” kampanyası. Meral Akşener, Genel Merkez Başkanlık Divanı Üyeleri, İl ve İlçe yöneticileriyle yeni katılan üyeler adına. Çağlayan ağaçlandırma sahasında 11 Kasım 2019’da hatıra ormanı oluşturmak adına can sularını vererek 500 fidan dikilmesi.

İYİ Parti İl Başkanlığının düzenlediği Bursa’da, hatta Türkiye genelinde ses getiren, örnek alınarak başka illerde, başka adlarla uygulanan, “1 gecede 1 ilçe, 17 gecede 17 ilçe 712 köy” projesi, Kadın Politikaları Başkanlığının “Çat kapı” 50 bin ev ziyareti. Kadınların 50 bin evin kapısını çalması. En son “3000 kahvehaneye İYİ’ler Geliyor” projesinin her birinin hazırlanmasında imzası var.

Dr. Mehmet Hasanoğlu gerek başlangıcında, gerekse Selçuk Türkoğlu Başkanlığında yapılan çalışmalara verdiği emek ve uyumuyla Güçlü bir İl Başkanı olacağının işaretini veriyor. Adaylık açıklamasını salonlara sığmayan kalabalıklara yapmasının ve açıklamada İlçe Başkanlarının arkasında olması da bunun en güzel göstergesi.

İYİ Parti Kurucu İ Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Ceylan’ın da aday olarak açıklama yapacağını biliyoruz. Ancak bu satırları yazarken henüz açıklamamıştı.

Her şeye rağmen iki adaylı bir yarışta kimin başkanlığa olacağına 660 delege karar verecek. Hayırlısı olsun. Bekleyip sonucu görelim.

Sevgi Bahçesinin Bahçıvanı!

Cumartesi öğleden sonra Barış Manço Kültür Merkezinde Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği “Ailede Huzur” konulu sohbet toplantısı vardı. Konuşmacı olarak “Sevgi Bahçesinin Bahçıvanı!” davet edilmişti.

Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya’nın ilk eseri, Beyaz Yayınlarında çıkan Sevgi Bahçesinin Bahçıvanı adlı eseriydi. 2003 yılında kitabı okuduğumda, okulun sevgi bahçesi, öğrencilerin sevgi çiçekleri, öğretmenlerin de o bahçenin bahçıvanları olarak tanımlandığını gördüm. “Bu kitap her öğretmen ve anne-baba tarafından okunmalı!” Diyerek çevremdeki öğretmen arkadaşlarıma ve öğrenci velilerime tavsiye ettim. O zaman yaklaşık 100 adet kitabın da okuyuculara ulaşmasını sağlamıştım.

Cumartesi günü çoğunluğunu kadınların oluşturduğu salonlara sığmayan kalabalığı görünce bir kez daha, 20 yıl kadar önce ne kadar doğru bir şey yaptığımın mutluluğunu yaşadım.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın, eserlerinde Türk aile yapısı ve kültürel değerlerini yansıtan Alişan Kapaklıkaya’nın Yıldırım’da sohbet toplantısına davet etmesi izleyiciler tarafından memnuniyetle karşılandı