İYİ Parti Bursa İl Teşkilatları Selçuk Türkoğlu liderliğinde, hız kesmeden Meral Akşener’in izinde ayakkabıları eskiterek yoluna devam ediyor…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yurt gezilerine Ocak 2020’de İzmir’de “Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna ayak basmadık ilçe bırakmayacağım.” diyerek başladığı yurt gezilerinde neredeyse ayak basmadığı ilçe bırakmadı.

Haziran ayı sonuna kadar tüm büyükşehirlerin ve diğer illerin de ilçelerini ziyaret edeceğini, yılsonuna kadar da bütün ilçelerin büyük çoğunluğunu gideceğini açıklamıştı.

Ufukta erken seçim görmüyorum. Erken seçim için de gezmiyorum. Çıkıyorum sokağa tek tek esnafları geziyor, vatandaşla sohbet ediyor, el sıkışıyorum.” sözleriyle, konuşmaktan ziyade insanları dinlemek için gezileri sürdüreceğinin işaretlerini vermişti.

Mart 2020’de ülkemizde de görülmeye başlayan COVİD-19 salgını sonrası, gezilerine ara vermek zorunda kalmış ve tedbirlerin gevşetilmesiyle yeniden yurt gezilerine aralıksız devam etmişti.

Akşener’in ufukta seçim yokken yurt gezilerini sürdürmesi “Suya ihtiyacın yokken kuyu kaz! Gün gelir suya ihtiyacın olduğunda, kuyu kazacak fırsatın kalmaz!” sözüne atıfta bulunularak, seçim yokken gezmenin faydalı olacağı şeklinde yorumlanmıştı.

Akşener’in vatandaşla buluşması, dertlerini dinlemesi, sorunlara çözüm önerileri sunması, daha sonra sahaya inen diğer liderlere örnek olmuştu…

Türkoğlu, Ağustos 2020’göreve geldikten sonra “Bursa’da tek kale maçı bitireceğiz!” demiş, akabinde yaptığı etkinliklerle dediğini de yapmıştı.

Sonraki süreçte “Koltukları değil ayakkabıları eskiteceğiz!” demiş, tabiri caiz ise bir gün koltuğunda oturmamıştı. Sürekli sahada kendisine ihtiyaç duyulan her yere yetişmeye çalışmıştı.

Bursa’da çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız.” Temasıyla başlatılan “1 gecede, 1 ilçe 17 gecede, 17 gecede 17 ilçe ve 712 köy” ziyareti için tam kadro sahaya çıkılmış, gidilmedik mahalle ve köy bırakılmamıştı. Ziyaretler sırasında vatandaşların problemleri rapor edilmiş ve toplanan raporlar ilgili birimlere iletilmişti.

Bursa’da başlatılan bu çalışma diğer illere de model olmuş, İstanbul’da “Anlat İstanbul!” temasıyla uygulanmıştı. Ankara’da Bursa’nın başarısı hep konuşulmuş, diğer bazı illerde de aynı toplantılar yapılmak istenmiş, ancak Bursa’daki başarıya ulaşılammıştı.

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığının, Bursa’da 50 bin ev ziyareti kapsamında 3 ay içinde 37 bin hanenin kapısı tek tek çalındı. Meral Akbaş, Türkan Koç, Sabire Yıldırım ve Aslı Sevim’in önderliğinde 7555 ev ziyaretiyle Yıldırım rekoru elinde bulunduruyor.

Kadın Politikaları Başkanı Hüsniye Pıtırlı, “Ev ziyaretlerinde kadınların sorunları dinlenirken acı gerçeklerle bir kez daha karşılaştık.” dedi. Yoksulluğun her geçen gün daha da derinleştiğini, geçim sıkıntısı özellikle de annelerin belini nasıl büktüğünü en ince ayrıntısına kadar gördüklerini anlattı.

Okula giden çocuklarının beslenme çantaların bir şey koyamadığını anlatan bir annenin “Küçük süt 5 lira, beslenme çantasına koymam gereken ürünler 15 lira tutuyor. Diğer çocuğumla birlikte her gün beslenme çantalarına 50 liralık besin almam gerekiyor. Çocuklarım süt içiremiyor, yumurta, sebze ve meyve yiyemiyor. Çocuklarımı nasıl besleyebilirim” çaresizliğine şahit olduklarını ifade etti.

Bir dokundular bin ah işittiler…

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı “Çay varsa umut vardır!” Çayınızı içmeye geldik!” diyerek “Bursa’da 3 bin kahvehaneye İYİ’ler geliyor.” Programının ilkini Yıldırım’da başlattılar. Aynı anda Yıldırım’ın 30 mahallesinde 100’den fazla kahvehanede İYİ Parti ekipleri halkla buluşup sohbet etti.

Sıcak sohbetlerde Bursa ve ülke gündemiyle ilgili fikir alışverişlerinde bulunuldu. Mahallelerin sorunları dile getirildi. Anlatılanlar raporlanarak ilgili yerlere iletilmek için dikkatle not edildi.

İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına seçilen Serkan Beklen’e “Hayırlı olsun.” ziyaretinde görüştüğümüz İYİ Parti TBMM Gurup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, kahvehane ziyaretleri için “Böyle bir etkinliğin gerçekleşmesi başlı başına bir başarıdır. Vatandaşa dokunmanın yanında bu kadar insanın sahada olması teşkilatların motive olması açısından da oldukça önemlidir” dedi.

İYİ Parti Bursa teşkilatları öncü rolünü sürdürmeye devam ediyor. Bu çabaların sonuçları gelecek günlerde daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacak gibi görünüyor. Bekleyip görelim sonuçlarını.