En tehlikeli yalan içine doğru karışmış yalandır ve yalan ne kadar büyükse, inananı da o kadara çok olur derler. 

İşte bir örnek: “Yıldırım’ın ve öğrencilerin geleceğine hayır oyu kullandılar. Muhalefet yine gençlerin geleceğine ket vurmak istedi.” Bu sözler Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay’a ait. 

Bu açıklamalar kamuoyunun dikkatini başka tarafa çekerek gerçek niyeti, hileyi gizleme gayretinden başka bir şey ifade etmemektedir. Bu bir zihniyet meselesidir. Bu zihniyetin temsilcileri de Algı yönetimi konusunda antrenmanlıdır. Toplumun hassas noktalarını iyi bildiklerinden sürekli oralara dokunur, çoğu zaman da sonuç alırlar. Ne yazık ki daha sonra hayal kırıklığına uğrayanlar, “Onlar öyle insanlar değiller, asla yanlış yapmazlar!” diyenlerden çıkıyor.

11 Ocak günü yapılan Yıldırım Belediye Meclis Toplantısında İYİ Parti ve CHP yurt alanı plan değişikliğine “Hayır” oyu kullandı. Konu daha önce 8 Eylül 2020 tarihli oturumda Meclis Gündeminde emsal değerin 3,5 ve bina yüksekliğinin 8 kat olarak planlanması tartışmalara konu olmuştu. Başkan Oktay Yılmaz, Konutlarda emsal değerinin 3 olmasının dahi kabul edilemeyeceğini belirtmiş, konutlarda “Emsal 1,5 ya da 2 olması iyi olur, 1 daha da iyi olur” demişti. O gün 8 kat olarak oylandığında da oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Yaklaşık bir buçuk yıl önce 8 kat olarak Mecliste görüşülen plan oy çokluğuyla geçiyor. Yetmiyor olmalı ki 11 Ocak günü bu kez 9 kat olarak gündeme geliyor. 8 kata “Hayır” diyen muhalefetin 9 kata “Hayır” demesi manipüle edilmeye çalışılıyor. 

Burada karşı çıkılan konu kesinlikle Öğrenci Yurdu değil, yerin uygun olmaması ve bina emsal değerinin yüksek olmasıdır. Bu yükseklikteki bir binanın Barış Manço Kültür Merkezi, Yüksek İhtisas Hastanesi ve Bursa Teknik Üniversitesini gölgeleyecek olmasıdır. Burada “Doğanbey Konutları” gibi bir hilkat garibesi olması istenmemektedir. 

Burada öncelikle düşünülen gerçekten de üniversite öğrencileriyse neden daha uygun bir yer seçilmez? 500 kişilik yerine, neden 1500-2000 kişilik yurt düşünülmez? İçerisinde sosyal alanların bulunacağı, ulaşımın kolay sağlanacağı, metro istasyonuna yakın bir yer daha iyi olmaz mı? Ankara Yolu Caddesi ile Eflak Caddesi arasında kalan alan daha önce Bursa Teknik Üniversitesi’ne tahsis edilmemiş miydi? Üniversite binası ile Ankara Yolu caddesinin güneyinde kalan alan yaklaşık 65 dönüm. Bu arazide kamu lojmanlarının olduğu yere veya başka bir alana daha modern bir yurt yapılamaz mı? 

İnsan sormadan da edemiyor. 2004 yılından bu yana Yıldırım Belediyesini yöneten Ak Parti öğrenciler için ne yaptı? Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi 152 Evler kampüsü çevresinde nasıl bir sosyal tesise imza attı? Kampüs çevresinde kahvehanelerden başka ne gibi yerler var?

Cemaat evleri ve yurtlarında dışarı sızan skandallar ve toplumu derinden sarsan olaylar gündemdeki sıcaklığını korurken, kamu yararı ve öğrenciler konusunda bu kadar hassas(!) olan arkadaşlar bakalım bunlara ne diyecekler?

Yıldırım Belediye Meclisinin 1 Aralık 2021 tarihli oturumunda, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 152 Evler Mahallesinde 12 dairelik bina ile Akçağlayan Mahallesinde kiralanan 1 dairenin üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere, İlim Yayma Cemiyeti tarafından, diğer tüm giderlerinin karşılanması ve işletilmesi kapsamında işbirliği protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Sayın Oktay YILMAZ’ a yetki verilmesini talep ediyordu. Akçağlayan Mahallesindeki 1daire kiralanmasına tepki gösterilmesi üzerine, o daire çıkarılarak Oktay Yılmaz’a yetki oy çokluğuyla verildi.

İlk bakışta her şey normal görünüyor. Ama unutulan bir şey vat. 152 Evlerde kiralanan 12 dairelik binanın hemen arkasında bulunan arsanın “Kamu yararına bir derneğe” satış isteği, Muhtar Gülseren Öztürk ve mahalle sakinlerinin 1200 imza toplayarak Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a müracaatlarına rağmen durdurulamamıştı. 2 Haziran 2021 tarihli Meclis toplantısında İYİ Parti, CHP ve MHP guruplarının bütün itirazlarına rağmen satışı, 16 ret oyuna karşılık Ak Parti gurubunun 19 oyu ile kabul edilmişti.

13 Ağustos 2021 günü İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu alanda yaptığı basın açıklamasında bu satışa tepki göstermiş ve Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a hitaben; “Hani şeffaf yönetim sözünüz? Vatandaşın bu arsaya mahalle konağı yapılması yönündeki talebini hangi yandaş vakıf ya da firmaya söz verdiniz de reddettiniz” diye tepki göstermişti.  

Pazılın parçaları yerli yerine oturtulduğunda, resim ortaya çıktığında, anlatılanlarla gerçeğin örtüşmediği görülüyor.