Dün yapılan Osmangazi Kongresiyle İYİ Parti Bursa’da İlçe kongreleri tamamlandı. Coşku, heyecan ve duygusal anlar bir arada yaşandı. Sırada il kongresi var.

Kurucu İlçe Başkanı olarak göreve gelen Dr. Mehmet Hasanoğlu, önceki iki Kongrede de güven tazelemiş, üçüncü kongrede aday olmamıştı. Teşekkür konuşmasında görev süresindeki faaliyetlerinden örnekler verdi. Osmangazi’de gerçekleştirilen ilkleri bir kez daha duydu katılımcılar…

Kongre sürecinde alışık olmadığımız bazı olaylar yaşanmış olsa da, genele bakıldığında rekabet şartlarını zorlayan gelişmelerin olduğu, her şeye “Demokrasi Şöleni.” şeklinde sonuçlandığı süreci yakından takip eden herkesin ortak kanaati.

Hiç şüphesiz, süreci belirleyen, kartların yeniden karılıp dağıtılmasının, planların yeniden gözden geçirilmesinin zeminini hazırlayan Yıldırım İlçe Delege Seçimleri ve İlçe Kongresi sonuçları oldu.

En çekişmeli delege seçiminin yaşandığı ilçe Yıldırım’dı. Seçimlerde pek de alışık olmadığımız görüntülere şahit olmuştuk. İddia o kadar büyüktü ki, yaşı 90’a gelmiş, yürümekte zorlanana üyeler kollarına girilerek oy kullanmaya getirilmişti.

Görülmek istenmeyen görüntüler o zaman gerçekleşmişti. Görevli olmayan bazı kişilerin ortamı geren müdahaleleri ve akabinde Bir Belediye Meclis Üyesinin yersiz tahriki nahoş görüntülerin kıvılcımını çakmıştı. Daha da kötüsü, salonda yaşananların an be an dışarıya, aktarılması, o anda çekilen video görüntülerinin İYİ Partiyle husumet içerisindeki bazı odaklara servis edilmesiydi.

Öte yandan açıkça Yıldırım İlçe Kongresine yönelik kim tarafından açıldığı bilinmeyen (!) sosyal medya hesabı “Tabanın Sesi” “Yıldırımlı Yeliz!” provokasyon ve manipülasyonlarına devam ediyor. Ha bire İYİ Parti içerisinde bir sürtüşme, bir hizipleşme, bir bölünme varmış gibi göstermeye çalışıyordu. Sonraki süreçte de aynı hezeyanlarına devam ediyor.

Daha sonra gerçekleşen Yıldırım İlçe Kongresi “Demokrasi Şöleni.” havasında geçmiş, % 97’lik bir katılımla rekor kırmış, Serkan Beklen’i ilk tebrik edenlerden biri Güven Turan olmuştu. Platformda üyeleri birlikte selamlamaları salonda bayram havası yaratmıştı.

Cumartesi günü yapılan Nilüfer, dün de Osmangazi İlçe Kongrelerinde İYİ Partiliymiş gibi görünen, dışarıya İYİ Parti içinde bir kargaşa varmış gibi algı oluşturma çabası içerisindekilere cevap niteliğinde sert mesajlar verildi.

Hasan Toktaş yaptığı konuşmada “Bu yola çıktığımızda Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi cezaevine atılmakla, yok edilmekle tehdit edildi. Hiçbir tehdide aldırış etmedi. İYİ Parti içerisinde bir sürtüşme, bir kargaşa varmış gibi gösterme gayretindekiler en büyük alçaklığı yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü’nün tek aday olduğu Kongrede geçmiş dönem faaliyetlerini ve yeni dönemdeki hedeflerini anlatı. Gerçekleştirdikleri ve geleceğe dönük hedefleriyle takdirle karşılık buldu.

Ancak, İYİ Parti Nilüfer Kurucu İlçe Başkanı ve Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Osman Uçar ile Bursa’da İYİ Partinin ilk üyelik formunu dolduran Selçuk Yıldırım’ın İl Delegesi yazılmaması, buna karşılık Nilüfer dışında ikamet eden bazı kişilerin İl Delegesi yazılması, “Levent başkanın ayıbı!” olarak değerlendirildi. “Konuşulanlarla yapılanlar birbiriyle örtüşmeyince, sözler de inandırıcı olmuyor.” diyenler oldu.

Ulaşım alanında 17 buluşuna patent alan Selçuk Yıldırım, aynı zamanda Bursa Makine Mühendisleri Odasında 25 yıl Ulaşım Komisyonu Başkanlığı yapmış, bu süreçte de yöneticilerin sık sık görüşüne görüşünü aldığı kişi olmuştu.

***

Katılım ve heyecanın yüksek olduğu Orhaneli İlçe Kongresi, aynı zamanda en farklı ve ne renkli görüntülere de sahne oldu. Tıklım tıklım dolu olan salondaki kalabalığın neredeyse yarısı kadın. Daha da önemlisi, Türkiye genelinde nüfusuna göre en fazla üyenin olduğu 5 ilçeden birinin olması. İlçe Başkanı Mümtaz Aslan, Yerel seçimlere kadar ilçede seçmen nüfusunun %10’nu üye yaparak hedefe ulaşmaya, Orhaneli Belediye Başkanlığını almaya kararlı görünüyor.

***

Osmangazi Kongresinde de Erkan Zorba tek adaydı. Nitelikli isimlerden oluşan kadroda Bursaspor’un efsane kaptanlarından Ali Nail Durmuş ve Esat Bayram yönetimde, Beyhan Çalışkan da İl Delege listesinde dikkat çeken isimler arasındaydı. İYİ Parti Nilüfer Kurucu İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Osman Uçar da İl Delege listesinde dikkat çeken isimlerdendi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı, Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu konuşmasında, “2017 referandumda ayağa kalkan Meral Akşener ile birlikte Türk siyaseti şekil değiştiriyor. Yeniden yapılanıyor. 21. Yüzyıla, ufuk açıcı ve yeni bir siyasetle taşınıyoruz. Çarşamba günü Akşener'in sözlerinin kodlarını iyi okunmalıdır.

Millette karşılık bulan İYİ Parti harici siyasi alan var mı?” diye sordu.

Devamında, “Olağanüstü bir dönemde bir avuç insanla başlayan partimizin bugün vatandaşın teveccühü ile yükselen grafiğini iktidara taşımaya varmışınız? Şahsi hırslarımızla hareket etmemeliyiz. Hiçbir arkadaşımız parti şemsiyesi dışına çıkartılmayacak. 17 ilçemizde nüfusun yüzde 1'ini üyelik kazandırmak hedefimiz olmalı.” cümleleriyle olumsuz görüntü heveslilerine asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

Erkan Zorba konuşmasına başladığında coşku zirvedeydi. İYİ Parti Osmangazi’nin kuruluşundan bu güne İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Dr. Mehmet Hasanoğlu ve yöneticilerine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek başladı konuşmaya.

“ Daha büyük bir heyecan ve daha güçlü bir coşkuyla hep birlikte yepyeni bir umuda yelken açmaya…

Dr. Mehmet Hasanoğlu Başkanımızın bıraktığı yerdeki başarı çıtasını, yerelde ve genelde iktidara giden kutlu yola taşımaya çağırıyorum…

Tam da bu noktada sormak istiyorum;

Varlıkta ve darlıkta benimle birlikte yan yana, omuz omuza, birlik ve beraberlik içinde yol yürümeye var mısınız?

Genel Başkanımız, Liderimiz Meral Akşener önceki gün demişti ki; ‘Bu parti, Cumhurbaşkanı seçme partisi değil. Bu ülkeyi biz daha iyi yönetiriz diyerek kurulan bir siyasi partidir.’

Bu muhteşem sözden ilham alan ben ve arkadaşlarım da; Osmangazi başta olmak üzere tüm ilçelerimizi ve tabi ki Bursa’nın tamamını, ‘Biz daha iyi yönetiriz’ diyen İYİ partimizin cesur neferleri olmaya söz veriyoruz.” diye tamamladığı konuşma ayakta alkışlandı.

İYİ Parti Bursa’da oylarını yükseltmeye devam ederken bir yandan da teşkilatlar arası tatlı rekabet hızlanacak gibi görünüyor. Sonuçlarını hep birlikte bekleyip göreceğiz.