Önceki gün Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın sosyal medyada paylaştığı videoyu izledim. Haber video “Kuş sesleri yakından duyabileceğiniz doğa ile iç içe bir yer. Çok uzağınızda aramayın. Cumalıkızık mesire alanı çok yakında hizmetinizde.

100.000 metrekarelik yeşil alanda piknik yürüyüş yolları ve oyun grupları yer alacak. Kısacası mangal başında sohbet edip yürüyüş yollarında sağlıklı adımlar atarak oyun gruplarında eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.” Sözleri yer alıyordu. 

Cumalıkızık Mesire alanı Yıldırım Belediyesine geçtiğinde, 183 dönümlük ormanlık alan, Köy Kırsal Kalkınma Kooperatifinin istemesine karşılık yıllık 72.000 lira karşılığı ihale edilmişti. Doburca’daki kahvaltı mekânları benzeri bir yapı oluşturulacaktı. Bu da köylünün gelir kaynaklarının kesilmesi ekonomik anlamda bitmesi demekti.

Kooperatif, Kadın Derneğini ve köylünün tepkisi üzerine konu Belediye Meclis Gündemine gelmiş,  tartışmalar sonucu ihale iptal edilmişti. Daha sonra mesire alanının yapımını Yıldırım Belediyesi üstlendi. Kısa zaman sonra da hayata geçirileceği anlaşılıyor.

Umarız Cumalıkızık Kent Ormanı’nın faaliyete geçmesi sonrası bölgede yaşayanların hassasiyeti dikkate alınır…

Başak Yılmaz, Belediye Meclis Üyelerini çalışmalar hakkında bilgilendirmek üzere 7 Ocak’ta bir gezi düzenlemişti. İnceleme gezisi Karaağaç Sosyal Yaşam Merkezi ile başlamış, Cumalıkızık Mesire Alanı’nda tamamlanmıştı.

Gezinin en çok ilgiyi çeken ‘Molla Yegân Çocuk Üniversitesi’,  Barış Manço ‘Uyumayan Kütüphane’ ve ‘Karapınar Gençlik Merkezi’ oldu. 

Molla Yegân, eğitimde görerek, yapıp-yaşayarak öğrenme konusundaki materyalleriyle uzun süre hafızalardan silinmeyecek gibi.

25 Ocak’ta hizmet vermeye başlayan “Molla Yegân Çocuk Üniversitesi” 6-13 yaşındaki çocuklarımıza eğitim verecek. Güneş sisteminin ve gezegenlerin evrendeki dönüşünü gösteren, yerkürenin katmanlarının içerisinde yer aldığı maket ve görseller, uzay kıyafetleri, basit elektrik devrelerinin yapılacağı fizik atölyesi, kimya ve biyoloji laboratuvarı ile görerek, yapıp yaşayarak öğrenmeye hizmet edecek çok önemli bir eğitim kurumu.

Samanlı Lojistik Merkezi ve Cenup Kanalı Dere Islahı

Çalışmalarını yerinde incelemeye giderken yol kenarında inşa edilmekte olan kaçak fabrika binası gördük. Başkan yaptığı telefon görüşmesi sırasında burası da dâhil olmak üzere 3 merkez ilçede aynı anda kaçak yapıların yıkılacağını söyledi. Daha önceki beyanlarında da defalarca “Yıldırım’da kaçak yapıya geçit vermeyeceğiz!” demişti.

Başkan bir paylaşımında da “Vakıf Yolu Caddesi başta olmak üzere ilgili mahallelerimizde de asfaltlama çalışmalarımızı hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz.” demişti. Vakıf Mahallesine gittiğimizde yol yapım çalışmalarını yerinde gördük. Yaklaşık 80 cm genişliğinde yaya kaldırımı yapıldığına şahit olduk. Yıkılacağı söylenen fabrika binasının da çatısı kapatılıyordu.

Vakıf ve Samanlı mahallelerinde mantar gibi biten, 20 günde inşaatı tamamlanarak faaliyete geçen fabrika binaları gördük. Vakıf deresinin durumu içler acısı! İnşaat molozları, evsel ve kimyasal atıklar, simsiyah akan az miktardaki su… Zehir akıyor zehir!

Samanlı Lojistik Merkezinin Yıldırım’a değer katacağı söyleniyordu. Yıldırım “Ticaret Merkezi” olacak deniyordu. Bizim endişemiz geçmişte yaşanan yapılaşmanın burada da yaşanacağı…

Samanlı merasına yapılan ‘Samanlı Lojistik Merkezi’ ile Samanlı ve Vakıf mahalleleri arasında kalan 1. sınıf tarım alanlarında, şeftali armut vb. ağaçlar yerine, mantar gibi fabrika binalarının bitmeyeceğini kim garanti edebilir?