Geçtimiz akşam Bursa adeta EuroLeauge tadında bir karşılaşmaya sahne oldu.

Göz alıcı kadrosuyla her maçının şölen havasıyla geçen Frutti Extra Bursaspor iki EuroLeauge kupası olan takım Anadolu Efes’i evinde konuk etti.

Bursa’nın gururu haline gelen Frutti Extra Bursaspor seyircisiyle beraber maçın her noktasına dokunarak rakibini paramparça etti.

Yeşil-beyazlıların yabancı oyuncularının agresifliği maç boyunca Anadolu Efes’i çok zorladı.

Zack’in sakatlığı, yeni transfer Sindarius Thornwell'in maça yetiştirilememesi nedeniyle kadroda oluşan eksikliğe rağmen Bursa temsilcisi harika bir oyun sergiledi.

Yiğitcan Saybir 23 dakikalık oyununda 5 sayı 4 rebound yapsa da oyuna katkısı bu istatistikten çok daha fazlası.

Gelelim maçın görünen/görünmeyen yüzüne...

Ergin Ataman tartışmasız basketbolda son dönemde en başarılı yerli çalıştırıcılardan.

Ancak Ergin hocanın biraz dinlenmeye ihtiyacı var gibi. Çünkü Ergin Ataman’ın gerginliği her geçen gün daha da artıyor gerginliğiyle aynı orantıda da performansı düşüyor.

Bu mental yorgunluk kendine, oyuncularına, rakibe ve rakip taraftara da yansıyor.

Keza Micic’in bu müsabakada daha 1. Periyotta aldığı teknik faulü gördük. Benzer bir tavrı yurttaşı Alimpijevic’e de gösterince oyundan atıldı zaten.

***

Onuralp iyi bir atlet. Bunu oyununa yansıtarak savunmada oldukça başarılı olmasıyla savunmada çok iyi Clemmons ile oyunu taşıyan oyuncu oldu oyunu yönlendirdiler Yerli rotasyonun şans verildiğinde getirdiği başarıyı Alimpiyevic ile görüyoruz

Clemmons soru işaretlerini bu maçta gidermiş oldu

Ahmet Düverioğlu ile ilgili akıllarda soru işareti vardı. Bu maçta görünen o ki iyi bir performans artışı yaşıyor. Düverioğlu tek pivot olmasına rağmen başarılıydı, pota altında çok iyi bir oyun sergiledi. Bu sezon oyuna odaklanmış, yırtıcı bir oyuncu olarak karşımızda.

Tabii bu gelişmeler başarılı coach Dusan Alimpijevic’in sihirli dokunuşuyla gerçekleşiyor. Aynı oyuncular geçmişte oynadığı farklı takımlarda görmezden gelinebiliyordu. Bu başarı tesadüf değil tercihleriyle ilintili biraz da.

Frutti Extra Bursaspor’da Ömer Utku Al diğer oyunculara kıyasla biraz zayıf kaldı. Biraz daha açılması gerektiğine inanıyorum

Anadolu efesin tercihleri sorgulanmaya başladı

***

Ergin Ataman diyorduk, bu konuya şunu da eklemek lazım:

Ergin Ataman, tanımak için süre vermediği Onuralp Bitim ile bu maçta daha samimi olmuştur diye düşünüyorum. Aileden gelen bir samimiyet... Karşılaşma sonunda Frutti Extra Bursaspor’un Anadolu Efes geçmişi bulunan yıldızları Ahmet Düverioğlu ve Onuralp Bitim bu tanışmadan memnun gibi duruyordu. Gerçek bir intikam akşamı...