“Bu park, benim çocukluğumun geçtiği park. Annemin babamın beni getirip burada oynattığı, mahallede arkadaşlarımla tanıştığım, onlarla oynadığım, zaman geçirdiğim bir park. Babam çocukları çok severdi” diye başladığı duygu yüklü konuşmasını zorlukla sürdürdü. Söylemek isteyip söyleyemediği kelimeler boğazına düğümlendi. Yutkundu metanetini daha fazla koruyamadı. “Çocuklara çok kıymet verirdi. Bu yüzden benim için çok önemli, çok kıymetli, çok değerli,  emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diyebildi Batuhan Budaklı.

Geçtiğimiz yıl KOVİT 19’a yakalanan İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Muhammet Budaklı 1 Ekim 2021 günü hayatını kaybetmişti.

6 Ekim günü Yıldırım Belediye Meclisinde onsuz ilk toplantımızda adının yaşatılması için önerge verdik. Önergemiz Belediye Meclisimizin Aralık toplantısında gündeme alındı. Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’ın vefa örneği davranışı ve diğer siyasi parti guruplarının desteği sonucu oy birliğiyle kabul edilerek, Sıracevizler Mahallesindeki parka Muhammet Budaklı adının verilmesi kararlaştırıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü, vefatının birinci yılında yeniden düzenlenen ve Muhammet Budaklı Parkı dualarla hizmete açıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen törene Yıldırım kaymakamı Metin Esen, Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda mahalle sakini katılım sağladı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz konuşmasında, “Bu gün burada iki güzelliğe birlikte şahitlik ediyoruz.  Hem mahallemizde bulunan Sıracevizler parkını genişletip güzelleştirerek mahallemize bir iyilik kattık. Aynı zamanda bir vefa örneği olarak, dostluk, kardeşlik örneği olarak, biz çalışma arkadaşları onun isminin yaşatılması adına burada elde edilecek hayır dualarda onun da nasiplenmesi adına bu parkta Muhammet Budaklı adını yaşatacağız.

Hepimiz geldik ve gidiyoruz. Aslolan öteki hayatımızın güzel olması. İnşallah bu dünyada yaptığımız iyilikler ve güzellikler bizi öteki tarafta karşılar ve oradaki hayatımız güzel bir şekilde sürer diye niyaz ediyorum. İnşallah Muhammet Budaklı abimizin de mekânı cennet olur diye dua ediyorum” ifadelerini kullandı.

İnsan nasıl yaşar, nasıl bir iz bırakırsa öyle anılır. En son anda, son yolculuğa çıktığınızda, sonsuzluğa uğurlamaya gelenlere imam, “Merhumu-merhumeyi nasıl bilirdiniz?” diye sorduğunda, içten gelen bir sesle “İyi biliriz!” denmesinden daha önemli bir unvan var mıdır?

Öyle insanlar var ki geç bulur erken kaybedersiniz! O benim için geç bulduğum, erken kaybettiğim bir kardeş, bir arkadaştı. Kendisiyle 2019 yerel seçimleri öncesi tanıştık. Birçok alanda kesişen bakış açımız kısa zamanda dost olmamızı sağladı. Seçim çalışmaları ve sonrasında sohbetlerimizde vatan sevgisi, insan sevgisi ve diğer canlılara karşı olan sevgisini hep gördüm, hissettim. “Bir iz bırakmak için yaşamak sevmekle başlar!” derler. O sadece insanı değil, dağı taşı, ovayı, ağacı, kurdu, kuşu velhasıl bütün canlılarını severdi.

Yaşarken de, ölümünden sonra da hakkında yazılanlara, konuşulanlara baktığımızda yaşanması gerektiği gibi yaşadığını, iyi bir iz bıraktığını görüyoruz.

Eşi, evladı, kardeşleri, akrabaları, biz arkadaşları ve kendisini tanıyan herkes iyiliğine şahitlik ediyor. Fazla söze gerek var mı? Ruhu şad, mekânı cennet olsun.