Hiç kimseyi ötekileştirmeden, her hangi bir ayrımcılık yapmaksızın hazırlayacağımız kucaklayıcı bir liste ile delege arkadaşlarımın tamamının oylarına talip olduğumu şimdiden belirtmek isterim.”

Yukarıdaki sözlerin sahibi dün akşam İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan Erkan Zorba. Sosyal medyada önceki gün paylaşımın ardında çeşitli yorumlar gelmeye başladı. Önceden hazırlandığı belli bazı mihraklarca hazırlanan yazılar anında medyaya düşmeye başladı. Sadece boş bırakılan yerlere onun adı yazılmıştı.

WhatsApp Image 2022-12-01 at 08.56.02

Bununla birlikte çok olumlu geri dönüşler aldı. Yorum yazanlar ve adaylık davetini paylaşanların sayısı hiç de azımsanmayacak kadar fazlaydı. Bu da tabanda kendine olan güvenin en iyi göstergesi bence.

Erkan Başkan, “Ben merkezli değil, biz odaklı çalışmaların, politikada ortak akla dayalı politik faaliyetlerin beraberinde başarıyı getirdiğine inanıyorum, siyaset hayatımı da bu gerçeğin ışığında yürütmeye çaba gösteriyorum.

Siyasette takım çalışmasını önemsediğimi, önemli olanın hep birlikte ekip başarısını yakalamak olduğunu, tabana ancak bu şekilde inilebileceğini, vatandaşın gönlünün yalnızca bu yöntemle kazanılabileceğini, dolayısıyla politik kazanımların da ancak bu şekilde elde edilebileceğini her zaman savunmuşumdur.” diye devam etti.

Konuşmasına, “Kararlı duruşu, cesareti, taviz vermez Atatürkçü ve Cumhuriyetçi çizgisiyle halkımıza güven veren Sn. Genel Başkanımız Meral Akşener’in liderliğinde çıktığımız yol, bizleri aydınlık yarınlara ulaştıracak tek yoldur.

Tek adam zihniyetinin ülkemizi getirdiği uçurumun kenarından düzlüğe çıkaracak yol da Cesurlar Hareketi olarak çıkılan bu kutlu yoldur.” diye devam etti.

WhatsApp Image 2022-12-01 at 08.56.03 (1)

Daha sonra “Aynı şekilde Bursa’nın en büyük ilçesi Osmangazi teşkilatımızda da Dr. Mehmet Hasanoğlu Başkanımız çıtayı yükselten bir başarı öyküsü ortaya koydu. Partimizin kuruluşundan bugüne kendisiyle hep yan yana, omuz omuza olduk. Hiç kuşkusuz çok daha iyi noktalarda devam edeceğine inandığım siyaset hayatında vatanına, milletine, ülkesine olan hizmet aşkı, aratarak yine başarılı bir şekilde devam edecektir. İYİ Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı’na ve artimize verdiği kıymetli emekleri için kendisine ve kendisiyle birlikte görev yapan ekip arkadaşlarına yürekten teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

WhatsApp Image 2022-12-01 at 08.56.03

İYİ Parti’nin kuruluşundan bugünlere gelişine kadar, tüm kademelerinde görev yapmış olduğunu, seve seve emek harcadığını, herhangi bir ikbal beklentisi olmaksızın, tabanın sesini ve kıymetini her zaman önemsediğini, her zaman partini başarısına odaklandığını söyledi.

Siyasi deneyimiyle, teşkilatçılığıyla, futbol camiası başta olmak üzere her sosyal çevreyle güçlü ilişkileri olan bir yönetici. Parti içerisinde kimin bir problemi olsa genelde ilk başvuracağı ilk kişidir Erkan Zorba.

Yaklaşık 20 yıl kadar MHP yönetimlerinde siyaset yapan Erkan Zorba, 1 Kasım seçimleri sonrasında MHP’de gelişen olaylar sonrasında Genel Başkan Adaylığı için 6 kişinin adı geçiyordu. Bursa yönetiminin ekseri çoğunluğu tavrını Akşener’den yana koymuştu. Bu süreçteki yurt gezilerinde Akşener’le birlikte her yere giden az sayıdaki insandan biriydi

Her fırsatta siyasete Osmangazi’de başladığını, siyasetteki başarısını da Adem Dönmez’e borçlu olduğunu söyler. Gururla “Biz, Adem Dönmez’in öğrencileriyiz!” der. Bu kadar da vefalıdır.

23 Nisan 2016’da İYİ Partinin işaret fişeğinin Bursa’da atıldığı gerçeğini de göz önüne aldığımızda, o programın hazırlanmasında da en çok emeği geçenlerden biriydi…

15 Temmuz hain darbe girişi ile bir süreliğine kesintiye uğrayan yurt gezilerine Akşener yine Bursa’dan başlamıştı. Kervansaray Otelde salon hazırlıkları tamamlanmış, davetliler salona geliyor, Erkan Zorba ortalarda görünmüyordu. Merakla herkes birbirine soruyordu. Hasta olan ağabeyinin durumu ağırlaştığı için gittiğini sanıyorduk. Kimse bir şey bilmiyordu. Toplantı sonrası öğrendik ki ağabeyinin vefat haberini almış, toplantı sekteye uğramasın diye kimseye haber vermeden gitmişti.

2017 Haziranındaki muhteşem iftar programında da emeğini kimse yok sayamaz. Bu süreçte toplumun her kesimine ulaşan, siyasette hiç ilgisi olmayan insanların aramıza katılmasında da her zaman önde olmuştur.

Tanımayanlar için işte bu kişi Erkan Zorba. Hakkında yazılacak çok şey var ama şimdilik bu kadarı yeter. “Unutma, iyi olmadan mutlu olamazsın!” sözleri onun hayata bakışını yansıtır.