AK Parti iktidarının en çok övündüğü hizmetlerden biri de “şehir hastaneleri”…
Haklılar mı?
Sağlık alanında yapılan yatırımlar olarak değerlendirirsek sonuna kadar haklılar. Lakin yapım ve işletim metodu olarak bakarsak orada bana göre önemli sorunlar var.  Zira hasta garantili yaptırılan bu hastanelere ne yazık ki vatandaş gitsin diye yapılan çalışmalarda çok sakıncalı durumlar mevcut. Kapatılan mevcut hastaneler nedeni ile vatandaş ister istemez Şehir Hastanesi’ne gitmek zorunda bırakılıyor.

Tabii bir de ‘bu hastaneye nasıl gidilir’ sorusu var. Malum, Bursa’daki Şehir Hastanesi kentin epey dışında inşa edildi. Hastanenin yapımı bittikten sonra çözülmeye çalışılan ulaşım sorunu ise hala kısmen sorun. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen metro hattı Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nın yargı destekli engeline takılıyor. İlk ihaleyi iptal ettiren CHP, açtığı dava ile ikinci ihaleyi de iptal ettirdi. Gerekçe ise adrese teslim ve fahiş fiyatlar. CHP’nin itirazını yerinde bulan yargı, ikinci ihalenin de iptaline karar vermiş ve yürütmeyi durdurmuştu.

Buna rağmen işe devam devam eden müteahhit firmanın çalışmalarını sürdürdüğünü yerinde tespit eden CHP İl Başkanı İsmet Karaca; İdari yargı kararına rağmen firma hukuk tanımaz bir tutumla çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi aklımızda bazı sorular var. Bu firmaya hukuk garantisi mi verdiler? Bu firmaya hangi hukuki çerçeve içerisinde hak ediş ödemesi yapılıyor?” sorularını soruyor. İsmet Karaca haklı olabilir, lakin Bursalılar da Bursaray Emek-YHT-Şehir Hastanesi metro hattının bir an önce açılmasını bekliyor.

Demem o iki iktidarın ve muhalefetin kavgasında-dayatmasında olan vatandaşa oluyor. Yanlış varsa Büyükşehir Belediyesi düzeltsin, eğer yapılanlar doğru ise CHP itirazından vazgeçsin.  Sonuç olarak Şehir Hastanesi’ne metro bir an önce gelsin, vatandaş rahat etsin. Yoksa bu çekişme uzar gider ve biz metroyu daha çok bahar bekleriz...